Suosnivačica inicijative Time’s Up na čelu skupine za žensku ravnopravnost u glazbenoj industriji

Suosnivačica inicijative Time’s Up i bivša predstojnica ureda Michelle Obame, Tina Chen, voditi će nezavisnu radnu skupinu koja će pri Recording Academyu raditi na većoj zastupljenosti žena u glazbenoj industriji.

  • 1
    Share
Recording Academy i Grammy

Podsjetimo, prošli su mjesec brojni istaknuti pojedinci unutar industrije prozvali organizaciju Grammya na “značajnu i intenzivnu akciju” zbog manjka zastupljenosti izvođačica na ovogodišnjim glazbenim nagradama. Alessia Cara bila je jedina ženska pobjednica neke od glavnih nagrada na događaju u siječnju, dok je, recimo, Lorde bila jedina žena nominirana u kategoriji za album godine, a da simultano nije pozvana da nastupi na ceremoniji dodjele.

Neposredno nakon ceremonije predsjednik Recording Academya Neil Portnow izazvao je velike kontroverze napomenuvši da bi žene u industriji trebale “malo pojačati” ako se misle mjeriti sa svojim muškim kolegama. Nakon brojnih reackija na društvenim kanalima, dva otvorena pisma što su ih supotpisale prvo istaknute žene i izvršne direktorice velikih diskografskih kuća, a a zatim i njihovi muški kolege i osuda koje su pristizale na račun njegovih komentara, Portnow je izjavio da će inicirati osnivanje nezavisne radne skupine koja će ciljati “žensko napredovanje” u industriji.

Recording Academy sada je javio Billboardu da su na čelo nezavisne radne skupine imenovali Tinu Tchen. Tchen, koja je radila i kao predstojnica ureda Michelle Obame, biti će na čelu tima od 15-20 ljudi.

Skupina će se usredotočiti na uključivanje žena i pitanja različitosti u industriji. Recording Academy u svojoj izjavi navodi da će identificirati “različite prepreke i nesvjesne predrasude s kojima se suočavaju podzastupljene zajednice diljem glazbene industrije i, posebice, kroz politike i djelovanja unutar same Recording Academy.”

Izbor Tchena kao autsajdera glazbene industrije u skladu je sa željom Recording Academya da ima neovisan i objektivan tim.

“Činjenica da nema veze s glazbenom industrijom osigurava njenu objektivnost i uvjereni smo da će Tchen opravdati povjerenje svih nas”, izjavio je Portnow u priopćenju.

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh