Suosnivačica inicijative Time’s Up na čelu skupine za žensku ravnopravnost u glazbenoj industriji

Suosnivačica inicijative Time’s Up i bivša predstojnica ureda Michelle Obame, Tina Chen, voditi će nezavisnu radnu skupinu koja će pri Recording Academyu raditi na većoj zastupljenosti žena u glazbenoj industriji.

Recording Academy i Grammy

Podsjetimo, prošli su mjesec brojni istaknuti pojedinci unutar industrije prozvali organizaciju Grammya na “značajnu i intenzivnu akciju” zbog manjka zastupljenosti izvođačica na ovogodišnjim glazbenim nagradama. Alessia Cara bila je jedina ženska pobjednica neke od glavnih nagrada na događaju u siječnju, dok je, recimo, Lorde bila jedina žena nominirana u kategoriji za album godine, a da simultano nije pozvana da nastupi na ceremoniji dodjele.

Neposredno nakon ceremonije predsjednik Recording Academya Neil Portnow izazvao je velike kontroverze napomenuvši da bi žene u industriji trebale “malo pojačati” ako se misle mjeriti sa svojim muškim kolegama. Nakon brojnih reackija na društvenim kanalima, dva otvorena pisma što su ih supotpisale prvo istaknute žene i izvršne direktorice velikih diskografskih kuća, a a zatim i njihovi muški kolege i osuda koje su pristizale na račun njegovih komentara, Portnow je izjavio da će inicirati osnivanje nezavisne radne skupine koja će ciljati “žensko napredovanje” u industriji.

Recording Academy sada je javio Billboardu da su na čelo nezavisne radne skupine imenovali Tinu Tchen. Tchen, koja je radila i kao predstojnica ureda Michelle Obame, biti će na čelu tima od 15-20 ljudi.

Skupina će se usredotočiti na uključivanje žena i pitanja različitosti u industriji. Recording Academy u svojoj izjavi navodi da će identificirati “različite prepreke i nesvjesne predrasude s kojima se suočavaju podzastupljene zajednice diljem glazbene industrije i, posebice, kroz politike i djelovanja unutar same Recording Academy.”

Izbor Tchena kao autsajdera glazbene industrije u skladu je sa željom Recording Academya da ima neovisan i objektivan tim.

“Činjenica da nema veze s glazbenom industrijom osigurava njenu objektivnost i uvjereni smo da će Tchen opravdati povjerenje svih nas”, izjavio je Portnow u priopćenju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X