Švedska pobijedila na Eurosongu, Let 3 završili na 13. mjestu

Rasplet događaja po pitanju glasanja najviše je oštetio Finsku koja je dobila najveći broj glasova publike.

Loreen je ovogodišnja pobjednica Eurosonga s pjesmom ‘Tattoo’ (Izvor: Youtube / Eurosong)

Pjesma “Mama ŠČ” hrvatskih predstavnika Leta 3 tavorila je na dnu tijekom kompletnog glasanja televizijskih studija nacionalnih TV kuća. Sa svega 3 boda bila je pretposljednja, ispred njemačkih predstavnika koji nisu dobili niti jedan bod.

Za to vrijeme pjesma “Tattoo” švedske predstavnice Loreen obasipana je najvišim ocjenama, a čak je i HTV-ov komentator Duško Ćurlić rekao: “Bar sad Švedska neće moći 12 bodova” kad je došao red na objavljivanje glasova iz Švedskog studija.

Situacija za Let 3 se naglo promijenila kad je na red došlo čitanje glasova publike. Dobili su ih 112, a na kraju se pokazalo da su bili sedmi po redu po glasovima publike, tj. 13. u ukupnom poretku. Let 3 su ujedno imali i najveći skok na ljestvici spram svih kasnije kad su objavljeni rezulatit glasanja publike.

Najviše glasova publike dobio je finski predstavnik Käärijä za pjesmu “Cha Cha Cha”, te je na koncu izbio na prvo mjesto. No švedska predstavnica koja je dobila manje glasova publike je već imala dovoljno bodova od nacionalnih studija te je na koncu pobijedila.

Time je Loreen postala prva pjevačica nakon Irca Johnnya Logana iz perioda 1980-ih koja je ponovila pobijedu na Eurosongu.

Eurosong time 2024. godine odlazi u Švedsku taman na 50. obljetnicu pobjede pjesme “Waterloo” grupe ABBA na Euroviziji 1974. godine, što je svakako zanimljiva koincidencija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X