Taylor Swift objavila novi album na kojem je radila s članovima grupa The National, Bleachers i Bon Iver

Nepunih godinu dana otkako je Taylor Swift predstavila album ‘Lover’, objavljeno je njeno osmo studijsko izdanje ‘folklore’. Glazbenica je novi dodatak njenoj diskografiji snimila u potpunoj tajnosti, a tu je vijest s obožavateljima podijelila tek dan prije njegove objave.

Taylor Swift (Foto: Beth Garrabrant)

„Planovi koje sam imala za ovo ljeto velikim se dijelom nisu ostvarili, ali postoji i nešto što nisam planirala, ali se ostvarilo. To je moj osmi studijski album „folklore”. Točno u ponoć objavljujem moj potpuno novi album na kojem se nalaze pjesme u koje sam pretočila sve moje strahove, snove, hirove i razmišljanja. Nastale su u vrijeme izolacije, ali imala sam priliku na njima surađivati s nekim od mojih glazbenih heroja; to su Aaron Dessner (koji je producirao ili supotpisao 11 od 16 pjesama), Bon Iver (koji supotpisuje pjesmu koju je vrlo ljubazno pristao otpjevati sa mnom) i Jack Antonoff (koji je već dio moje glazbene obitelji).

Prije ove godine vjerojatno bih čekala ‘savršen’ trenutak za objavu glazbe, ali trenutne okolnosti podsjetile su me da ništa nije sigurno. Instinkt mi govori da moramo podijeliti sa svijetom ono što volimo. To je oblik nesigurnosti na koji mogu pristati. Volim vas”, napisala je glazbenica na svojim društvenim mrežama dan prije objave albuma.

Među 16 novih pjesama našla se i „cardigan”, za koju je predstavljen i video spot, čija se produkcija odvijala pod strogim mjerama za zaštitu od novog koronavirusa. „Zahvalna sam timu koji je sudjelovao u nastajanju spota. Čitavo snimanje je proteklo pod nadzorom zdravstvenog stručnjaka, svi su nosili maske i držali se propisa o fizičkoj udaljenosti, čak sam se sama pobrinula za moju frizuru, šminku i styling”, otkrila je Taylor.

Aaron Dessner otkrio je kako je došlo do suradnje s Taylor, koja ga je krajem travnja kontaktirala kako bi zajedno radili na nekim pjesmama. Iako se suradnja na daljinu pokazala zahtjevnom, čitav je process tekao lakše od očekivanog: “Nekoliko sati nakon što sam joj poslao moju glazbu, Taylor mi je poslala snimku potpuno napisane pjesme, ta inspiracija zapravo nikad nije prestala. Nakon nekoliko mjeseci, na daljinu smo dovršili 11 pjesama. Rijetko me netko može tako inspirirati, teško je povjerovati da smo to uspjeli stvoriti u ovim zahtjevnim vremenima.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X