Terry Gilliam o BBC-ijevom programu različitosti: Ja ću sada reći svijetu da sam crna lezbijka

Terry Gilliam tako je odgovorio novom kontroloru BBC-ijeve ‘komisije za komediju’ Shaneu Allenu koji se, tijekom press konferencije o novim sitcomima i komedijima, između ostalog, osvrnuo i na Leteći Cirkus Monthya Pythona.

Terry Gilliam (izvor: screenshot YouTube)

“Ako danas namjeravaš sastaviti tim za komediju, onda je nemoguće da u tom timu bude šest bijelih tipova iz Oxbridgea (kovanica koja spaja Oxford i Cambridge, dva najprestižnija sveučilišta u Velikoj Britaniji). To mora biti različiti spektar ljudi koji reflektiraju situaciju u modernom svijetu”, izjavio je Allen.

Terry Gilliam se na komentare osvrnuo tijekom press konferencije svog novog filma “The Man Who Killed Don Quixote”, u Karlovy Varyu.

“Rasplakala me ta ideja…Šest bijelih tipova iz Oxbridgea više ne smije napraviti komediju. Sada trebamo jedne od onih koji predstavljaju svih i sve. To je sranje. Ja ne želim više biti bijeli muškarac, ne želim biti kriv za sve što je loše u svijetu; od sada ću se svijetu predstavljati kao crna lezbijka. Moje ime je Loretta i ja sam CLT, crna lezbijka u tranziciji.”

“Allenovi komentari su me užasnuli, užasnuli su sve nas”, nastavio je, “Komedija nije nešto što sastavljaš, nije to boy bend da ga sklepaš, pa ubaciš malo ovoga, malo onoga, da svi budu jednako zastupljeni.”

U međuvremenu, oglasio se, preko društvenih kanala i John Cleese.

“Nepošteno! Mi smo nevjerojatno poticali različitost…U NAŠE VRIJEME…imali smo tri tetkice, jednog pedera i Gilliama, koji, iako nije crn, jest Jenki. I nismo imali nijednog robovlasnika.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X