The Black Keys imaju najprodavaniji inozemni album 2019. u Hrvatskoj

The Black Keys dobitnici su prve nagrade Top.HR Music Awards u kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma prošle godine.

The Black Keys (Foto: Alysse Gafkjen)

The Black Keys, čuveni i hrvatskoj publici omiljeni američki dvojac kojeg čine gitarist Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney, osvojio je prvu Top.HR Music Awards nagradu u kategoriji Najprodavanijeg inozemnog albuma u 2019. godini. Album “Let’s Rock” objavljen je 28. lipnja 2019. na CD-u i LP-u, a hrvatskim fanovima dostupan je i na digitalnim platfromama Deezer i Google Play.

Top.HR Music Awards je nova glazbena nagrada nastala u suradnji Hrvatske diskografske udruge (HDU) i RTL-a, te je održana u četvrtak, 6. veljače u hotelu Esplanade u Zagrebu, izvođačima koji su tijekom prošle godine ostvarili najuspješnije rezultate u domaćem radijskom eteru i na streaming platformi Deezer, kao i onima čiji su albumi najprodavaniji na području Republike Hrvatske.

The Black Keys – Let’s Rock

Album “Let’s Rock” debitirao je početkom ljeta 2019. na četvrtom mjestu američke ljestvice Billboard 200, dok je u Velikoj Britaniji debitirao na trećem mjestu ljestvice albuma i time postao njihov treći album koji je ušao u UK Top 10. Na hrvatskom tržištu album je od trenutka objave tijekom dvadeset i jednog tjedna boravio na listi Top 40 najprodavanijih stranih albuma, vladajući vrhom ljestvice punih pet tjedana.

No tu je i ona klasična boljka hrvatske diskografije, a to je da još uvijek nisu transparentni brojevi prodaje fizičkih nosača zvuka, downloada i broja streamova na streaming platformama. Tako da podaci za koliko su The Black Keys nadmašili ostale u konkurenciji ostaju nepoznati javnosti, a o poretku bar prvih deset da se i ne govori.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X