The Black Keys imaju najprodavaniji inozemni album 2019. u Hrvatskoj

The Black Keys dobitnici su prve nagrade Top.HR Music Awards u kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma prošle godine.

The Black Keys (Foto: Alysse Gafkjen)

The Black Keys, čuveni i hrvatskoj publici omiljeni američki dvojac kojeg čine gitarist Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney, osvojio je prvu Top.HR Music Awards nagradu u kategoriji Najprodavanijeg inozemnog albuma u 2019. godini. Album “Let’s Rock” objavljen je 28. lipnja 2019. na CD-u i LP-u, a hrvatskim fanovima dostupan je i na digitalnim platfromama Deezer i Google Play.

Top.HR Music Awards je nova glazbena nagrada nastala u suradnji Hrvatske diskografske udruge (HDU) i RTL-a, te je održana u četvrtak, 6. veljače u hotelu Esplanade u Zagrebu, izvođačima koji su tijekom prošle godine ostvarili najuspješnije rezultate u domaćem radijskom eteru i na streaming platformi Deezer, kao i onima čiji su albumi najprodavaniji na području Republike Hrvatske.

The Black Keys – Let’s Rock

Album “Let’s Rock” debitirao je početkom ljeta 2019. na četvrtom mjestu američke ljestvice Billboard 200, dok je u Velikoj Britaniji debitirao na trećem mjestu ljestvice albuma i time postao njihov treći album koji je ušao u UK Top 10. Na hrvatskom tržištu album je od trenutka objave tijekom dvadeset i jednog tjedna boravio na listi Top 40 najprodavanijih stranih albuma, vladajući vrhom ljestvice punih pet tjedana.

No tu je i ona klasična boljka hrvatske diskografije, a to je da još uvijek nisu transparentni brojevi prodaje fizičkih nosača zvuka, downloada i broja streamova na streaming platformama. Tako da podaci za koliko su The Black Keys nadmašili ostale u konkurenciji ostaju nepoznati javnosti, a o poretku bar prvih deset da se i ne govori.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X