The Bodhisattwa Trio iz Indije i hrvatski Mimika Orkestar na zajedničkom albumu ‘Frontier’

Impresivno glazbeno putovanje donose The Bodhisattwa Trio iz Indije i hrvatski Mimika Orkestar na novom albumu ‘Frontier’.

The Bodhisattwa Trio feat. Mimika Orchestra ‘Frontier’

Nakon što su u travnju objavili “Ghosts of Mars”, najavni singl albuma, jazz trio iz Indije The Bodhisattwa Trio u suradnji s hrvatskim Mimika Orkestrom predstavljaju impresivno glazbeno izdanje indijsko-hrvatske suradnje – album “Frontier”.

Album žanrovski kombinira jazz i suvremenu europsku klasičnu glazbu uz utjecaje indijske tradicionalne glazbe, drum N bassa i rocka. “Frontier” konceptualizira jedinstvenu priču o tri astronauta koji su se nakon nuklearne apokalipse na Zemlji zaputili u potragu za novim domom u svemiru.

Cijeli koncept također se može sagledati kao interakcija između astronauta (The Bodhisattwa Trio) i sila svemira (Mimika Orchestra).

Glazbu i aranžmane na albumu potpisuju Bodhisattwa Ghosh, Premjit Dutta, Arunava Chatterje, a aranžmane za puhače napisao je Mak Murtić.

“Frontier” je snimljen uživo u Intek Music studiju u Koprivnici, a glavni glazbeni producent i tonski snimatelj je Marin Hraščanec koji je ujedno miksao i masterirao album.

Naslovnicu je izradio poznati koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans. Izdavač je Intek Music.

The Bodhisattwa Trio je eksperimentalni jazz fusion bend iz Kalkute u Indiji. Do sada su objavili tri albuma (“Intersections”, “Heart of Darkness” i “The Grey Album”). Nastupali su diljem Europe i Azije na brojnim festivalima i u poznatim jazz klubovima. Njihova suradnja s hrvatskom glazbenom etiketom Intek Music započela je 2019. godine objavom albuma “The Grey Album”.

Na albumu “Frontier” sviraju glazbenici: Bodhisattwa Ghosh – električna gitara,Premjit Dutta – bubnjevi, Shonai – klavijature i synth bass, Miha Gyorek – saksofon, Vojkan Jocić – saksofon, Marko Gudelj – saksofon, Nika Bauman – flauta, Zvonimir Bajević – truba, Joe Kaplowitz – tuba i Luka Žužić – trombon.

“Frontier” će biti premijerno izveden na ovogodišnjem međunarodnom jazz festivalu “Fest Jazza” u Koprivnici 8. srpnja.

Kratki film sa snimanja albuma u kojem glazbenici i ostali uključeni u projekt iznose detalje ove izuzetne glazbene suradnje objavljen je na Youtubeu i možete ga pogledati. Snimatelj i redatelj filma je Bojan Koštić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X