The Doors prodali prava na brendiranje i katalog u ‘monumentalnoj akviziciji’

Primary Wave Music stekao je iscrpan popis prava na izdavački katalog The Doorsa , master snimke, zaštitne znakove, opcije prodaje, pa čak i prihode, u onome što je ovaj publisher nazvao ‘monumentalnom akvizicijom’. Naslijeđe benda i dalje će nadzirati dugogodišnji menadžer Jeff Jampol.

The Doors snimljeni 1968. godine (Foto: APA Agency / Wikipedia)

Kako je izvijestio Rolling Stone, akvizicija pokriva samo prava koja je prethodno posjedovao gitarist Robby Krieger i nasljednici prava pokojnog klavijaturista Raya Manzareka. Iznosi za prava pokojnog frontmena Jima Morrisona i bubnjara Johna Densmorea nisu uračunata u prodaju. U tom smislu, Primary Wave još nije otkrio koliko su platili za navedena prava.

U izjavi, Krieger je pozdravio akviziciju: “Nakon 58 godina, i najčarobnijih vremena, odlučio sam prodati svoj udio The Doorsa Primary Waveu,” rekao je. “Ovo će mi omogućiti da pomognem mnogim dobrotvornim organizacijama u kojima sam sudjelovao, kao i nekim novim. Znam da Primary Wave brine o glazbi, umjetnosti i o pomaganju da nasljeđe pređe na još veće razine. Naš dugogodišnji menadžer Doorsa Jeff Jampol i dalje će štititi našu ostavštinu u partnerstvu s Primary Waveom, tako da sam zadovoljan i sretan sam s budućnošću The Doorsa.”

Čini se da su Manzarekovi interesi također uzeti u obzir, kao što je njegova udovica Dorothy rekla u vlastitoj izjavi: “Ray i ja proveli smo puno vremena razgovarajući o budućnosti ostavštine The Doorsa i kako se nositi sa stvarima nakon što je ‘napustio ovaj zrakoplov’. Naša je obitelj strpljivo radila na pronalaženju pravih partnera koji će nastaviti Rayeve cjeloživotne napore u zaštiti i promicanju njegove umjetnosti, a sada smo sretni što smo konačno postigli dogovor s Primary Waveom.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X