The Gentleman novim singlom ‘Hide & Seek’ najavljuje izlazak istoimenog albuma

The Gentleman je objavio novi singl ‘Hide & Seek’, koji potpuno u skladu s vremenom u kojem trenutno živimo, iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja. Pjesma ‘Hide & Seek’ je prvi najavni singl novog istoimenog albuma koji izlazi u svibnju ove godine.

The Gentleman (Foto: promo)

Videospot je snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films), a audio produkciju potpisuje Marin Hraščanec (Intek Music).

Zašto obožavatelji The Gentleman-a tvrde da on “svijetli čak i u mraku”? Njegov nevjerojatno iskren odnos prema sebi, vlastitim pjesmama i publici, ne može proći neprimijetno, bilo da se radi o snimljenom materijalu ili izvedbama uživo. Čini se da je ovakav stav izrazito cijenjen jer je emotivni naboj i potencijal pjesama doslovno prenesen na slušatelja te na taj način postaje njegovo cjelovito i osobno iskustvo.

Gentlemanu ništa nije palo s neba. Pravim imenom Marko Lucijan Hraščanec, svoj glazbeni put vodi paralelno u dva naizgled različita svemira. Do 16 godine uči svirati gitaru, klavir, saksofon i bubnjeve. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te je dobitnik Dekanove nagrade i brojnih nagrada na Međunarodnim natjecanjima glazbenika.

The Gentleman ‘Hide and Seek’

S druge strane, svirajući u različitim bendovima još od svoje trinaeste godine, susreće se i surađuje s mnogim drugim glazbenicima i naslućuje ishodište za svoj današnji stvaralački rad. Kao autor, svoju mladenačku kreativnost već tada iskazuje kroz pjesme pisane isključivo na engleskom jeziku. Autor je glazbe i za niz kazališnih predstava i radijskih drama. Čini se da ga ne zanima žanrovsko opredjeljenje, već glazba kao mogućnost niza umjetničkih transformacija. Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima odaje dojam da je za njega umjetnost igra, a stvaralaštvo lakoća. Čudesnom atmosferičnošću i unikatnim vokalom The Gentleman zasigurno otvara novo i veliko poglavlje u svojem stvaralačkom radu.

The Gentleman je 8. veljače održao koncert u sklopu projekta Začarana močvara, a zbog povećanog interesa publike održane su dvije uzastopne izvedbe. Snimka koncerta biti će uskoro dostupna i online.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X