The Gentleman u subotu u Azimutu, objavljen popis i ostalih koncerata

Program ‘Nevidljiva scena’, koji je prošle godine u šibenski Azimut doveo brojne koncerte, u drugoj je sezoni krenuo sa spektakularni nastupom šibenskog hip-hop kolektiva HRAM. Nastavlja se s The Gentlemanom u subotu, 5. ožujka.

The Gentleman (PROMO)

“Nevidljiva scena”, program Kolektiva 4B i šibenskog kluba Azimut, inicijativa je osmišljena s misijom promoviranja nedovoljno afirmiranih domaćih i regionalnih alternativnih izvođača, a podržana je i od Ministarstva kulture i medija RH. Program „Nevidljiva scena“ službeno startao je na proljeće 2021., u drugoj pandemijskoj godini tijekom koje su se glazbenici borili za svaki koncert, klubovi za publiku, a publika je, pokazalo se, bila željna osjetiti barem natruhu „staronormalnih“ okolnosti.

U takvim uvjetima, u kojima se nije znalo što donosi sutra i kada je svaki najavljeni koncert vrlo lako mogao biti otkazan zbog epidemioloških mjera, program Azimut odlučio je šibenskoj publici predstaviti izvođače koji ni u vremenima prije koronavirusa nisu mogli računati na preveliku medijsku pozornost i čije su se koncertne aktivnosti odvijale u rijetkim klubovima u Hrvatskoj.

Takva programska politika u klubu Azimut njegovala se od početka djelovanja kluba – promoviranje izuzetno kvalitetnih glazbenika, čiji se rad uglavnom svrstava u ladicu alternativne glazbe. U sklopu programa „Nevidljiva scena“ u 2021. godini održano je ukupno dvanaest koncerata.

Također, “Nevidljiva scena” nije se ograničila samo na koncerte, već je publici ponudila i vrijednost više. Naime, u samom klubu je improviziran studio za snimanje podcasta. Videointervjue s glazbenicima vodi novinar i glazbeni kritičar Marko Podrug, snimatelji su Krešimir Grubić i Zrinka Magazin, a montažom se bavi Branka Grubić. Podcast “Nevidljiva scena” emitira se na YouTube kanalu i Facebooku.

U ovoj godini, svojevrsnu najavu službenog početka nove sezone odradila je Vesna Pisarović sa svojim jazz triom Gang of Three, a potom i HRAM, šibenski hip-hop kolektiv.

Na pozornicu Azimuta ove subote, 5. ožujka, dolazi Marko Lucijan Hraščanec, poznatiji kao The Gentleman. Kantautor fascinantne vokalne izražajnosti, koji će promovirati odličan album “Hide & Seek”. Ulaznice možete kupiti OVDJE, a trebat će vam i covid-potvrda.

Koncerti u najavi:

19.03. Porto Morto
02.04. Barbara Munjas
16.04. Mayales
29.04. KOIKOI
30.04. pocket palma
13.05. Damir Avdić
28.05. Kali Fat Dub

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X