The Jim Jones Revue ‘Live at the Forum’ – Posljednji pozdrav rock and roll furije

Nakon svega tri eksplozivna albuma, od kojih je posljednji, ‘The Savage Hear’t bila rock and roll ploča 2012. i šire, The Jim Jones Revue je šokirao publiku najavivši raspad i odlazak na posljednju turneju nazvanu ‘The Last Hurrah’.

The Jim Jones Revue 'Live at the Forum'
The Jim Jones Revue ‘Live at the Forum’

Malo je reći da je šteta ako je “Live at the Forum” zadnje što ćemo čuti od ovog benda. Zadnja dva albuma koja im je producirao Bad Seed Jim Sclavunous obećavala su nešto doista posebno, a na koncertima su žestinom i energijom publiku doslovno ostavljali bez teksta. Na “The Last Hurrah” ih nismo imali priliku vidjeti u blizini, ali lani su pred, nažalost, polupraznom Tvornicom izgorjeli na pozornici odradivši jedan od boljih koncerata koje smo imali prilike gledati u Zagrebu prošle godine.

“Live at the Forum” prenosi tu energiju živih nastupa odsviranih u londonskom forumu ovoga listopada, a služi i kao kompilacija hitova, od prvog singla, “Rock’n’Roll Psychosis”, do posljednjeg, “Collision Boogie”. Na “Seven Times Around The Sun” imate priliku čuti kako je urlanje Jima Jonesa u pratnji tek svoga brata Nicka na bubnju i boogie-woogie čarobnjaka Henrija Herberta na klaviru dovoljno da vas katapultira iz cipela. Na set listu put su našle i obrade “Chinese Rocks” Dee Deeja Ramonea i Elvisove “Big Hunk O’ Love”.

Kad Jim Henrija naziva najboljim boogie pijanistom u jebenom svemiru, vjerojatno ne pretjeruje. Kao dokaz pogledajte, primjerice, njegove YouTube snimke kako na aerodromima masakrira klavire dok bend čeka let. Kad ga gledate uživo, na mjestu gdje bi trebali biti njegovi prsti ostaje samo izmaglica a on sa raspadnutom kokoticom daje naslutiti kako je to bilo gledati Jerry Leeja Lewisa prije nekih pola stoljeća uživo.

Teško je reći što nas dalje očekuje od članova ovoga benda. Nedostajat će im njihovi furiozni rock and roll, kao i zvjerska energija nastupa s kojom se možda jedino može mjeriti Jon Spencer’s Blues Explosion. Valja pratiti projekte u kojima se će pojavljivati Jimovo, ali svakako i Henrijevo ime. A Live at Forum ostaje kao lijepa i divlja zahvalnica neutješnim fanovima.

Na početku spomenute pjesme “Rock’n’Roll Psychosis”, Jim zaurla: “Stop what you’re doing and abandon ship!” Kakva šteta što je bend poslušao vlastitu naredbu.

Ocjena 8/10

(Abbey Road Live Here Now, 2014.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X