The Lemonheads donose svoj nepredvidljiv i dugačak koncertni set u Zagreb

Evan Dando i njegovi Lemonheads donose u zagrebačku Tvornicu kulture 27. veljače dugačak i prilično nepredvidljiv koncertni set, u sklopu aktualne turneje koja prati album ‘Varshons 2’.

Lemonheads (Foto: promo)

Sudeći prema dosad odsviranim koncertima na europskoj turneji Zagreb u srijedu očekuje set od minimalno 25-26 pjesama iz svih faza karijere, od kultnih izdanja “It’s A Shame About Ray” i “Come On Feel The Lemonheads” do nedavno objavljenog „Varshons 2“. Evan i bend se nimalo ne drže jednog popisa skladbi, pa tako na touru dosad nisu izvedena niti dva ista nastupa, već ih od večeri do večeri slažu iz izbora od čak 60 pjesama. Na većini svirki kombiniraju akustičan i električan set, a neke pjesme Dando izvodi i solo na gitari.

Kao najčešće izvedene izdvojile su se „Hospital“, „My Drug Buddy“, „It’s A Shame About Ray“, „Into Your Arms“, „Left For Dead“, „Being Around“, „Big Gay Heart“, „Stove“ i „Confetti“, dok su od obrada za repertoaru najčešće „I Just Can’ Take It Anymore“ Grama Parsonsa, „Straight To You“ Nicka Cavea, „Abandoned“ Lucinde Williams ili pak „Tenderfoot“ i „The Outdoor Type“ grupe Smudge.

Europska turneja započela je 6. veljače nastupima u Engleskoj, Irskoj i Škotskoj, da bi jučer prešli na kontinent, u Nizozemsku. Pred Lemonheadsima su Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Njemačka, Danska, Norveška, Švedska, Belgija, Francuska i, naravno, Hrvatska, kao jedina zemlja naše regije. U Tvornici kulture kao predizvođač nastupiti će Karl Larsson, inače gitarist i vokal indie pop benda Last Days Of April.

Dva dana nakon početka turneje Lemonheads su objavili dugo najavljivani album „Varshons 2” na kojem su se našle interpretacije pjesama izvođača kao što su Yo La Tengo, Jayhawks, The Eagles, Nick Cave & The Bad Seeds, Lucinda Williams i Paul Westerberg.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 100 kn, dok će na dan koncerta koštati 120 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X