(The) Lesser Men objavili božićni video za ‘Never Tell’

Zagrebački kvartet (The) Lesser Men nastavlja sa zanimljivim video-brojevima. Ovog se puta u redateljsko-scenarističkoj kolaboraciji s prokušanim redateljem Lame Oh-om našao pjevač i klavijaturist grupe Lesser Man Basic, a u glavnoj je ulozi Csilla Barath Bastaić, jedna od najistaknutijih hrvatskih karakternih glumica mlađe generacije.

(The) Lesser Men

Zanimljivo je da se u toploj i nepretencioznoj reinterpretaciji poklonstva kraljeva u ulozi djeteta Isusa pojavljuje malena Bo, dok je gitaristu benda Nevenu Svilaru po prirodi stvari pripala uloga Josipa. Csilla Barath Bastaić fascinira mirnoćom u ulozi Djevice Marije dok predaje dijete adoraciji ostatka benda koji se neuobičajeno dobro snašao u ulozi Mudraca s Istoka.

Riječi pjesme “Never Tell” su i svojevrstan, u razvoju kršćanstva neprihvaćen, samoj vjeri upravo suprotan, savjet Svetoj obitelji upućen od Tri Kralja: About this, you should never tell! Autori ove nijeme jednočinke nalik na početak neke televizijske serije koja uvodi gledatelja u prostor fikcije, propituju što bi se dogodilo da su rani kršćani poslušali ovaj savjet. Zadržati stvari za sebe u svijetu dijeljenja i autovivisekcije trivijalnih pojedinosti, navodi redateljski dvojac osnovnu premise naglašavajući da ovog Božića ipak nije sve u dijeljenju.​

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X