The Screaming Wheels se predstavljaju prvim singlom ‘Willy The Wimp’

Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl ‘Willy The Wimp’ kao najavu nadolazećeg debitantskog albuma ‘Instramental’.

The Screaming Wheels (Foto: Samir Cerić Kovačević)

“Ova pesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu uopšte”, poručuju iz benda The Screaming Wheels.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, uoči sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su poijbedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basist Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Produkciju pjesme, snimljenu u novigradskom bioskopu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks uradio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Nova ploča će biti objavljena 24. rujna za Rock Svirke Records. Zajedno s pjesmom stiže i propratni video čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film) gdje glazba koketira sa punkom i vokalno podsjeća na Zappu i Captain Beefhearta.

 

 

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X