The Strange kroz novu etapu nastavljaju singlom ‘Suffering Jukebox’

The Strange se paralelno pripremaju za nastup u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 31. ožujka te u riječkom Pogonu kulture, 2. travnja.

The Strange ‘Suffering Jukebox’

The Strange, cro-americana miljenici, u 2022. godinu zakoračili su novim singlom “Suffering Jukebox” koji se smjestio na prošlogodišnjem EP izdanju “Not Now Not Ever” objavljenom u kolovozu prošle godine, otkrivši se u jednom novom svjetlu i najavivši novu etapu benda.

Pjesma “Suffering Jukebox” puca njihovom zaraznom poletnom energijom, obilježena razigranom i primamljivom fuzijom americane, indie rocka i alter-countryja, optočena kristalno čistom zvučnom slikom koja je sada morala dobiti i prigodan vizualni moment.

Bend je inspiraciju za novi singl pronašao u kultnom američkom indie rock sastavu Silver Jews, zajednički se složivši da bi u nekom paralelnom svemiru “Suffering Jukebox” mogla biti savršena Strange pjesma.

Novi singl tako je dobio prateći umjetnički crno-bijeli video koji se na savršen način uklopio s nostalgičnim tekstom nove pjesme, u kojoj su se, kako poručuje gitarist benda, Dalibor Pavičić, i sami pronašli.

“Karakteristična situacija benda u kojoj su članovi bazirani u raznim gradovima tj. državama potaknula me na video spot u tehnici kolaža, crno bijelog formata gdje se preklapanjem situacija i urbanih pejzaža daljnom asocijacijom dočarava sam tekst pjesme”, poručuje redatelj i vizualni umjetnik Dinko Čvorić – Doringo o pripadajućem spotu na kojem je radio uz Ištvana Širolu i Petra Fabijana, tim zadužen za kameru.

The Strange, sastav na čelu kojeg stoje Chris Eckman (The Walkabouts) i Dalibor Pavičić (The Bambi Molesters) spremni su i za nastavak koncertnih aktivnosti. Iduće na koncertnom repertoaru bend u pripremi ima zakazani nastup u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 31. ožujka te u riječkom Pogonu kulture, 2. travnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X