The Strange u Vintage Industrialu – kratki teaser jedne od najjačih set-lista na ovim prostorima

Kratki promotivni koncert koji je u srijedu u Vintage Industrial Baru održala supergrupa The Strange trebao je dati odgovor na čitav niz pitanja, među kojima su svakako najvažnija ‘kako zvuči nova postava’ i ‘kako izvrstan novi album funkcionira na stageu’.

The Strange u Vintage Industrialu (Foto: Boris Podobnik)
The Strange u Vintage Industrialu (Foto: Boris Podobnik)

Spomenuta ploča, naime, ne samo da je razbila ono legendarno prokletstvo drugog albuma, staro valjda koliko i sam rock’n’roll, već je osigurala i visoki plasman na predstojećim izborima najboljih izdanja godine. S druge strane, po pitanju produkcije i aranžmana riječ je o vrlo kompleksnom ostvarenju, zbog čega me stvarno zanimalo kako će nove pjesme izvesti uživo, posebno jer uz Chrisa Eckmana i Dalibora Pavičića više ne stoje ‘zlostavljači Bambija’, odnosno Dinko Tomljanović, Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Zaborac.

Premda je večer bila zamišljena kao svojevrsni teaser za pravu koncertnu promociju u Tvornici 13. prosinca, nešto više od pola sata svirke bilo je sasvim dovoljno da nam otkloni bilo kakve sumnje o kvaliteti, sviračkoj uigranosti i potentnosti osmorke koja danas sačinjava The Strange. To i ne čudi uzmemo li u obzir da su nekadašnje Bambi Molesterse naslijedili članovi riječke americana skupine My Buddy Moose koji s Chrisom i Daliborom imaju višegodišnju glazbenu pretpovijest, a iznimno važna uloga, prvenstveno na live nastupima, pripala je brass sekciji u kojoj truba Andreja Jakuša i saksofon Ozrena Grabovca roots rock, garažu, alt-country i druge, ‘čudacima’ omiljene žanrove obogaćuju pustinjskom tugom tex-mexa, jekom davnašnjih spaghetti westerna, povremeno čak i jazzom.

The Strange u Vintage Industrialu (Foto: Boris Podobnik)

„Echo Chamber“, melankolija „Killing Timea“ i savršena popističnost „Lonesome Ridera“ bez većih problema su dosegnule, mjestimice i nadmašile studijske izvornike, dok su izvedbom svog debitantskog singla „Tonight I’ll Say Anything“ na neki način zatvorili krug i potvrdili da, kada novim stvarima pridodamo one s prvijenca „The Nights Of Forgotten Films“, imaju jednu od najjačih set-lista na ovim prostorima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X