The Ufoslavians dolaze kako bi širili svijest o jedinstvu svih naroda Balkana

Novi glazbeni projekt ‘valja se iza brda’, a po prvom singlu ‘Cigančica’ može se naslutiti o čemu je riječ…Ili možda ne može.

The Ufoslavians
The Ufoslavians

Šestočlani sastav The Ufoslavians sletio je na planet Zemlju sa ciljem promoviranja reggae-balkan glazbe te širenja svijesti o jedinstvu svih naroda na Balkanu. Glavnu frontu benda sastavljaju : pjevač Tarantella, live elektronika Velebeat & Dubimir, ritam sekcija Ninja i Gavran i trubač Pancho. Ovisno o veličini koncerta bendu se pridružuju glazbenici na puhačkoj sekciji.

The Ufoslavians su se već predstavili na tri koncerata u tri države te pokazali da su vrijedni pažnje… Slovenija (Schengenfest), Italija (Jamit fest) i Hrvatska (Goulash fest).
Album prvijenac ugledat će svijetlo dana početkom slijedeće godine a producenti su Marco Grabber (Golem, Manouche…) i Haris Pilton (Slovenski ambasador Balkan Beata).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=auKZzo7A1yQ[/youtube]

U glazbenom smislu Ufoslavci su mješavina reggae/balkan/world/elektronike a na albumu gostuju glazbenici iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Francuske, Poljske, Izraela itd.

Za ovaj se projekt može se reći da je suvremena mješavina talenata, stilova i tradicije.

Ovaj svijež vjetar Balkan beat scene sa posebnim vizualnim nastupima na kojima se može vidjeti od vanzemanjaca, revolucionara, šamana i balkanskih ninja neće vas ostaviti ravnodušnim ako ste ljubitelji bendova poput Gorillaz, Thievery Corporation, Manu Chao i glazbene vrste kao što je balkan beat, reggae i world music.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qrx0yVVlu3Y[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X