‘This Is Nigeria’ – nigerijski reper obradio Childish Gambina, a onda zabranjen u čitavoj zemlji

Look what we eating now. Everybody be criminal’, odnosno ‘Pogledajte što jedemo. Svi budite kriminalci’, pjeva nigerijski umjetnik.

  • 7
    Shares
Nigerijski reper Falz u videospotu za pjesmu ‘This Is Nigeria’

Nigerijski reper Falz obradio je “This Is America” u “This Is Nigeria” i automatski je zabranjen od strane nigerijske vlade. U pjesmi “This Is Nigeria” Falz se obraća problemu korupcije, religijskih tenzija i kindapiranju djevojčica od strane Boko Harama i drugih terorističkih organizacija u Nigeriji.

U videu koji je objavio, Falz je, baš kao i Gambino, praćen od grupe različitih plesača odnosno “pogođenih skupina”, no ovdje su Falzovi odjeveni u školske uniforme nigerijskih djevojčica, poput onih nedavno otetih u nigerijskom Chiboku.

Falz se u zemlji već susreće s debelim problemima oko emitiranja pjesme i našao se na direktnoj liniji sukoba s nigerijskom vladom, naročito nakon što je vlada optužila jednu lokalnu nigerijsku TV postaju za emitiranje Falzovih “vulgarnih” stihova. ‘Look what we eating now. Everybody be criminal’, odnosno ‘Pogledajte što jedemo. Svi budite kriminalci’, stihovi su koji su problematični nigerijskoj vladi. Nakon incidenta s opomenom lokalnoj TV postaji pjesma je zabranjena u čitavoj zemlji.

Falz je, u međuvremenu, potvrdio da će tražiti objašnjenje od tamošnje glavne radiodifuzne kompanije.

“U pjesmi nema apsolutno ničeg vulgarnog i mislim da je smiješno da je Nigerijska radiodifuzna kompanija kao vulgarnu izdvojila najmanje vulgarnu rečenicu u čitavoj pjesmi i istaknula ju kao problematičan stih zbog koje je zabranjena čitava pjesma. ”

Nigerijska vlada, u trenutku pisanja teksta, još nije odgovorila na Falzove kritike.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X