Thom Yorke s plastičnim vrećicama u rukama zarobljen u liftu u novom spotu Radioheada

Na novom izdanje  ‘OK Computer OKNOTOK 1997. – 2017.’ našle su se čak 23 pjesme, među njima i ‘Lift’ za koju je izašao i video spot.

Radiohead 'Lift'
Radiohead ‘Lift’

Radiohead je objavio video spot za pjesmu “Lift” koja se s još nekoliko starih, ali prvi puta objavljenih pjesama nalazi na reizadnju povodom 20-te godišnjice izlaska albuma “OK Computer”. Thom Yorke za vrijeme trajanja cijelog spota ne napušta dizalo. Ideja spota proizašla je iz klaustrofobičnosti same pjesme koja počinje stihovima: “This is the place, sit down, you’re safe now, You’ve been stuck in a lift/ We’ve been trying to reach you, Thom.”

Gitarist Ed O’Brien rekao je o pjesmi: “Izveli smo je na turneji kada smo bili predgrupa Alanis Morissette 1996. godine i publika je odlično reagirala, osjetio se njen ubojiti ritam i rokanje u redovima publike.”

Unatoč ili usprkos tome Radiohead je “Lift” izostavio s albuma “OK Computer” kao i pjesme “Man-o-War” i “I Promise”. Bubnjar Philip Selway nije istaknuo razloge već samo posljedice iščezavanja tih pjesama: “Bile su to pjesme za koje su ljudi u diskografskoj kući vjerovali da su OK – da “rade”; već su bile snimljene i kada se nisu pojavile na inicijalnom albumu, vrlo vjerojatno smo nekolicinu njih time zeznuli.”

Ranije ove godine u Francuskoj je tiskana i ograničena serija dvosturkog vinilnog izdanja “Radiohead Unreleased”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X