Thom Yorke s plastičnim vrećicama u rukama zarobljen u liftu u novom spotu Radioheada

Na novom izdanje  ‘OK Computer OKNOTOK 1997. – 2017.’ našle su se čak 23 pjesme, među njima i ‘Lift’ za koju je izašao i video spot.

Radiohead 'Lift'
Radiohead ‘Lift’

Radiohead je objavio video spot za pjesmu “Lift” koja se s još nekoliko starih, ali prvi puta objavljenih pjesama nalazi na reizadnju povodom 20-te godišnjice izlaska albuma “OK Computer”. Thom Yorke za vrijeme trajanja cijelog spota ne napušta dizalo. Ideja spota proizašla je iz klaustrofobičnosti same pjesme koja počinje stihovima: “This is the place, sit down, you’re safe now, You’ve been stuck in a lift/ We’ve been trying to reach you, Thom.”

Gitarist Ed O’Brien rekao je o pjesmi: “Izveli smo je na turneji kada smo bili predgrupa Alanis Morissette 1996. godine i publika je odlično reagirala, osjetio se njen ubojiti ritam i rokanje u redovima publike.”

Unatoč ili usprkos tome Radiohead je “Lift” izostavio s albuma “OK Computer” kao i pjesme “Man-o-War” i “I Promise”. Bubnjar Philip Selway nije istaknuo razloge već samo posljedice iščezavanja tih pjesama: “Bile su to pjesme za koje su ljudi u diskografskoj kući vjerovali da su OK – da “rade”; već su bile snimljene i kada se nisu pojavile na inicijalnom albumu, vrlo vjerojatno smo nekolicinu njih time zeznuli.”

Ranije ove godine u Francuskoj je tiskana i ograničena serija dvosturkog vinilnog izdanja “Radiohead Unreleased”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X