Thomas Bangalter iz Daft Punka objavio skladbu za balet

Riječ je o prvom objavljenom komadu iz ‘Mythologies’, Bangalterove 90-minutne glazbe za balet koji je premijerno izveden u Francuskoj prošle godine.

Thomas Bangalter (foto: Wikipedia)

Thomas Bangalter iz Daft Punka podijelio je prvi komad glazbe iz “Mythologies”, orkestralnog djela koje je napisao za istoimeni balet iz prošle godine. Komad se zove “L’Accouchement” i jedno je od 23 djela na “Mythologies”.

Bangalter je zadnji solo album objavio 2003. s Outrageom. Najavio je da piše glazbu za balet “Mythologies” 2021., samo nekoliko mjeseci nakon što su on i Guy-Manuel de Homem-Christo objavili da je Daft Punk zauvijek prestao s radom. “Mythologies” u cijelosti stiže 7. travnja.

Angelin Preljocaj, osnivač Baleta Preljocaj, koreografirao je balet i naručio Bangalterovu 90-minutnu partituru; Orchestre National Bordeaux Aquitaine izveo ju je i snimio pod glazbenim vodstvom Romaina Dumasa. Balet je premijerno izveden prošle godine u Grand Théâtre de Bordeaux u Bordeauxu u Francuskoj.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X