Ticketmaster razvija program prepoznavanja lica zbog kojeg bi fizičke ulaznice trebale postati prošlost

Panika oko gubitka karata za važan događaj ili koncert mogla bi, uskoro, postati prošlost.

SuperUho ulaznice

Ticketmaster razvija novi program prepoznavanja lica koji će učinkovito omogućiti korisnicima da svoje lice, u skoroj budućnosti, koriste kao digitalnu kartu.

Live Nation Entertainment – matična tvrtka Ticketmastera – tako je najavila novo partnerstvo s tvrtkom Blink Identity. Direktor tvrtke Live Nation, Michael Rapino, najavio je novi projekt u ovoj tech kompaniji u priopćenju investitorima, rekavši da Blink Identity ima najsuvremeniju tehnologiju prepoznavanja lica koja omogućuje da svoju digitalnu kartu pridružite svojoj slici, a zatim samo uđete na koncert koji ste planirali.” Tvrtka Live Nation Entertainment također je uložila svoj novac u ovaj projekt.

Kako izvještava The Verge, iz Blink Identitya tvrde da mogu identificirati osobe unutar “pola sekunde”, čak i ako ove ne gledaju izravno u kameru.

Iako ne pišu kada mi se sustav konačno mogao implementirati u praksu, The Verge napominje da bi, u tom slučaju, Ticketmaster morao zadržati bazu podataka koja sadrži lica onih koji su bili na nekom partikularnom koncertu. U svjetlu recentnih događaja oko Facebooka i curenja privatnih podataka ovo svakako stvara razloga za novu zabrinutost.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X