Ticketmaster razvija program prepoznavanja lica zbog kojeg bi fizičke ulaznice trebale postati prošlost

Panika oko gubitka karata za važan događaj ili koncert mogla bi, uskoro, postati prošlost.

  • 27
    Shares
SuperUho ulaznice

Ticketmaster razvija novi program prepoznavanja lica koji će učinkovito omogućiti korisnicima da svoje lice, u skoroj budućnosti, koriste kao digitalnu kartu.

Live Nation Entertainment – matična tvrtka Ticketmastera – tako je najavila novo partnerstvo s tvrtkom Blink Identity. Direktor tvrtke Live Nation, Michael Rapino, najavio je novi projekt u ovoj tech kompaniji u priopćenju investitorima, rekavši da Blink Identity ima najsuvremeniju tehnologiju prepoznavanja lica koja omogućuje da svoju digitalnu kartu pridružite svojoj slici, a zatim samo uđete na koncert koji ste planirali.” Tvrtka Live Nation Entertainment također je uložila svoj novac u ovaj projekt.

Kako izvještava The Verge, iz Blink Identitya tvrde da mogu identificirati osobe unutar “pola sekunde”, čak i ako ove ne gledaju izravno u kameru.

Iako ne pišu kada mi se sustav konačno mogao implementirati u praksu, The Verge napominje da bi, u tom slučaju, Ticketmaster morao zadržati bazu podataka koja sadrži lica onih koji su bili na nekom partikularnom koncertu. U svjetlu recentnih događaja oko Facebooka i curenja privatnih podataka ovo svakako stvara razloga za novu zabrinutost.

  • 27
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X