Tidal Pull singlom ‘Glas 42’ najavljuje novi album

Tidal Pull će nastupiti na ovogodišnjem Mudri Brk Festivalu.

Tidal Pull “Glas 42”

Tidal Pull, osnivači i kopljonoše tzv. big indie žanra, objavili su novi singl “Glas 42”. Riječ je o pjesmi kojom okreću novu stranicu i rad na novom albumu, nakon hvaljenog debut albuma “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”. Anja Tkalec je snimila, a Mark Mrakovčić miksao i masterirao ovaj singl. Dosta zanimljiv spot potpisuje Igor Ilić iz Studija DIV. Spot prati vječno zanimljiv balans i odnos ljubavi i mržnje, te istražuje na kakve se zanimljive načine isti mogu ispreplitati. Stvoren u proširenom Tidal Pull univerzumu, spot komplimentira pjesmu na način na koji samo kadar iz prtljažnika to može.

“Vani smo godinu i mjesec dana nakon prvog albuma, a nešto manje od dvije godine od dezena i otvaramo ciklus drugog albuma. Pokopali smo big indie, a na njegovom je post-indie. Prateći spot u režiji Igora Ilića, definitivno je naš najkompliciraniji i naj(be)smisleniji spot do sad. Za likovno je oblikovanje opet zaslužna Petra Divković“, rekli su mladići iz benda.

Tidal Pull pokopali su big indie. Napravivši zaokret od 45 stupnjeva, odlučili su da im osnivanje samo jednog glazbenog žanra nije bilo dovoljno. Materijal za drugi album u nastajanju je raznolik, a zvuk nešto oskudniji, siviji i žešći – Tidal Pullovci su ga prozvali post-indie. Na taj način, pjesma “Glas 42” postaje prvim post-indie singlom u povijesti. Baveći se osjećajem bezrazložne mržnje, “Glas” skače među žanrovima, od blackgazea do indie-rocka, sve uz prizvuk emoa i standardni Tidal Pull potpis.

“Niti smo mi razumjeli što im je big indie, niti shvaćamo što je post indie, ali znamo da nam se ova pjesma sviđa. U duhu vremena gdje se trajanje novih pjesama smanjuje ispod tri minute jer “neki novi klinci” nemaju strpljenja slušati pjesme do kraja, drago nam je da je Tidal Pull odlučio objaviti singl koji traje malo manje od sedam minuta. Neće ga puno njih čuti, ali oni koji čuju će biti zadovoljni kao i mi”, objasnio je Mudri Brk.

Ako još niste preslušajte album prvijenac – „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini” – devet pjesama posvećenih ranom suncu, američkim kantautoricama, opskurnim glazbenim člancima, galerijama, labirintima i kućnim brojevima u malim mjestima zagrebačke županije. Na albumu se nalazi devet pjesama koje potpisuju Vilim Hrastek (vokal), Ivan Blažinović (gitara), Luka Žgrablić (gitara), Borna Šućurović (bubnjevi) i Stefan Španiček (bas gitara). Za snimanje albuma je bio zadužen Mario Rašić, produkciju potpisuje Luka Dabro, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković. Album je objavio Mudri Brk.

Tidal Pull će nastupiti na ovogodišnjem Mudri Brk Festivalu zajedno s bendovima kao što su ST!llness, Kuzma & Shaka Zulu, ROLO, Ministranti, Idem, Lovorka Sršen i Josip Radić i bend Zo koji će od 24. do 29. srpnja pokazati najbolje od svoje glazbe na nekoliko pozornica u Jelsi na Hvaru. Dvodnevne ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X