Tihomir Pop Asanović & Prijatelji u Croatia Records studiju svirali pjesme s novog albuma

Prvo predstavljanje uživo albuma ‘Povratak prvoj ljubavi’ održano je u studiju Croatia Recordsa, čime je dano zeleno svjetlo za širu koncertnu aktivnost Tihomira Popa Asanovića u skorašnje vrijeme.

  •  
  •  
Tihomir Pop Asanović & Prijatelji u Croatia Records studiju (Foto: Goran Berović)

“Povratak prvoj ljubavi” je povratak u prošlost, ali i povratak u budućnost jer je glazba Tihomira Popa Asanovića uvijek bila ispred vremena. Nakon više od 40 godina odvažio se na nešto što bi rijetki pokušali, a kamoli uspjeli – snimiti novi album i odsvirati ga ispred publike na najvećim koncertnim pozornicama u regiji i Europi. Brojni kritičari, mediji, glazbenici, osobe iz javnog života, ali i Popovi prijatelji okupili su se u Croatia Records studiju kako bi svjedočili prvom koncertu sjajnog benda sastavljenog od izvrsnih glazbenika. Tihomir Pop Asanović kao glavna okosnica ovog benda, te Sabrina Hebiri (vokal), Jani Moder (gitara), Joe Pandur (gitara), Davor Črnigoj (bas), Amir Gwirtzman (saksofon), Hrvoje Rupčić (perkusije) i David Morgan (bubnjevi) izveli su “Male stvari”, “Noć u klubu”, “Days of Daze / Femme Fatale”, na kojoj im se pridružio reper Tone Tuoro, i glazbeni biser još iz razdoblja albuma “Pop”, “Express Novi Sad”, koji je bio točka na “i” prvog službenog predstavljanja albuma “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love”.

Album je prvog dana veljače objavljen na dvostrukom CD-u s hrvatskim i engleskim verzijama pjesama, a potom nakon mjesec dana i na dvostrukom vinilu, kao bilješka jednog novog vremena, jednog novog Popa. Album produciran od strane legendarnog Duška Mandića i sniman u Croatia Records studiju i RSL studiju u Novom Mestu.

Tihomir Pop Asanović & Prijatelji u Croatia Records studiju (Foto: Goran Berović)

Iza tekstova pjesama na hrvatskom jeziku stoji glazbeni kritičar Zlatko Gall, koji je jučer rekao: “Bez ikakvog umišljaja za to što sam pisao tekstove kriv je alkohol, ali i mjesto na Dolcu gdje se Pop i ja nalazimo s prijateljima, gdje se uz rakiju od dunje i koju kavu rode nekakve sulude ideje. Ovo nije nimalo laka zadaća i ne bih ju preporučio rutiniranim tekstopiscima jer je u pitanju prilično pipkav posao. Ovo su jazzerski „nepravilni” ritmovi i puno je lakše uz njih pisati tekst na engleskom jeziku. Kad kažeš „love me do” sve si rekao, a na hrvatskom trebaju dvije kartice teksta kako bi sve to opisao. Nevjerojatno mi je drago što sam prekoračio granicu između ljudi koji kritiziraju i onih koji stvaraju pjesme. Doista sam uživao slušajući sve verzije i ovu konačnu te mislim da su vrijedne svake pažnje”, kaže Gall.

“Što više vježbaš, precizniji si, a sada smo postavili bazu od osam glazbenika te će se na budućim koncertima gosti lako uklopiti. Među njima su Dragi Jelić, Vlatko Stefanovski, Radomir Mihajlović Točak i drugi, a koji će na određenim koncertima svirati svoje dionice s albuma. Osim dobrog prijema albuma posebno sam iznenađen interesom mlađe publike za starim izdanjima. Danas je tržište čudno, ali drago mi je što ima jedan dobar dio publike koji će znati cijeniti i ovaj progresivni jazz fusion zvuk. Zahvaljujući gospodinu Babogredcu i Croatia Recordsu reizdani su stari albumi, ali je objavljen i novi uradak koji je već došao do velikog broja publike”, istaknuo je Pop Asanović.

Ono što slijedi su koncerti u Skoplju, Gevgeliji, Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X