Tindersticks objavili ‘New World’, prvi singl s nadolazećeg albuma

Soft Tissue izlazi 13, rujna za City Slang.

Tindersticks “Soft Tissue”

Indie bend Tindersticks iz Nottinghama najavio je svoj 14. studijski album “Soft Tissue” podijelivši glavni singl s s glazbenim spotom “New World”, uvodnu pjesmu albuma.

“Glazbeno, činilo se da od albuma “The Waiting Room” iz 2016. bend djeluje reakcionarno. Posljednja dva albuma bila su tako suprotstavljena jedan drugome – “No Treasure But Hope” iz 2019. bio je iznimno naturalistički – dijelom kao reakcija na prethodnih nekoliko godina eksperimentalnih projekata (“High Life”, “Minute Bodies”), a opet kao reakcija na ovu čistoću “Distractions” iz 2021. postao je jedan od najeksperimentalnih albuma benda,” kaže frontmen Stuart Staples.

“Činilo se kao da je došlo vrijeme da se prestane srljati u te krajnosti i da se pronađe način da se spoje strogost pisanja pjesama i užitak zajedničkog sviranja benda s tvrdoglavijim eksperimentalnim pristupom.”

Zajedno s omotom albuma, prateći stop motion glazbeni video izradila je Staplesova kći Sidonie Osborne Staples. Vođa benda je objasnio:

“Sid je izrađivala sićušne keramičke likove, pa sam je zamolio da napravi članove benda. Kasnije sam napisao ovu pjesmu “New World” o tome da nekako pokušavam pronaći smisao u ovom čudnom svijetu za koji sam osjećao da se razvija oko mene i ovi mali momci su mi se vratili u misli — Povedimo ih na stop motion putovanje kroz čudnu zemlju, iz neplodne zemlje stijena do obilnog voća koje nije poznato i možda je otrovno. Sid je spajala pejzaže i pomicala figure, milimetar po milimetar. Neil Fraser je snimio fotografije, a montirali smo u hodu.

“Soft Tissue”, popis pjesama:

01 “New World”
02 “Don’t Walk, Run”
03 “Nancy”
04 “Falling, The Light”
05 “Always A Stranger”
06 “The Secret Of Breathing”
07 “Turned My Back”
08 “Soon To Be April”

“Soft Tissue” izlazi 13. rujna za City Slang.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X