Tom Morello gostovao Måneskinu u novom singlu ‘Gossip’

‘Gossip’ je posljednja najavljena pjesma s nadolazećeg trećeg albuma grupe Måneskin, ujedno prvog nakon njihovog uspjeha na Euroviziji 2021. godine.

Maneskin ‘Gossip’

Video spot prikazuje grupu kako nastupa u staklenoj kutiji dok ljudi gledaju u šoku, užasu i gađenju. Ipak, ne treba dugo da ih Måneskinova energična i bezobzirna izvedba sve pretvori u obožavatelje, a zahvaljujući žustroj gitarskoj solaži zaštitara (Tom Morello), video završava jednom svemogućom zabavom.

Video spot za singl “Gossip” režirao je redatelj Tommaso Ottomano.

Govoreći o pjesmi u intervjuu za Rolling Stone, pjevač Damiano David je rekao: “Gossip (trač) znači puno stvari, ali odabrali smo taj  naslov jer mislimo da sažima mnoge probleme s kojima se naše društvo suočava se danas. Pjesma općenito govori o svim problemima s kulturom izvedbe, kulturom savršenstva, kulturom estetike. Društveni mediji vrše veliki pritisak na mlađe generacije. To je kritika toga, s prizvukom ironije.”

O suradnji s grupom Måneskin izjasnio se i Tom Morello, gitarist grupe Rage Against The Machine:  “Kad sam čuo da postoji rock and roll bend iz Italije koji je eksplodirao globalno, rekao sam pomalo u nevjerici; ‘Stvarno?’ Onda kad sam ih vidio kako sviraju uživo, oduševio sam se. Oni su neumoljivo glasni, neumoljivo seksi, i neumoljivo rokaju i zaslužuju biti jedni od stjegonoša rock and rolla mlađe generacije. Morao sam svirati s njima u njihovom studiju u Hollywoodu. To je sjajan bend, svi sviraju sjajno, pišu sjajne pjesme, povezuju se sa svojom publikom na dubok i smislen način, a ako ste ih vidjeli kako sviraju uživo, onda su vas oduševili kao i svakog u dvorani.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X