Tommy Wiseau najavio 3D verziju filma ‘The Room’

Nakon više od desetljeća ‘The Room’, projekt ljubimac Tommya Wiseaua, konačno je početkom siječnja zaradio svoju premijeru diljem američkih kina. No ispada da je to tek početak u pokušaju revivala filma koji je unatoč općem negodovanju kritike postao kultni klasik.

  • 10
    Shares
Tommy Wiseau, isječak iz filma The Room (izvor: Wikipedia)

Wiseau je ovih dana preko društvenih kanala poručio da je u pripremi 3D izdanje “The Rooma” te da se isto tako pripremaju i posebne verzije filma u 5.1. surround sistemu, kao i u 4k rezoluciji.

Iako strastveno obožavan od strane fanova, “The Room” je tek 2017. godine zainteresirao širu svjetsku javnost ponajviše zbog hvaljenog “The Disaster Artista” u režiji Jamesa Franca koji je pratio kroniku snimanja Wiseauvog izvornika. “The Disaster Artist” pritom je honoriran brojnim festivalskim priznanjima, a nominiran je i za Oscara u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija.

Podsjetimo, “The Room” je američka drama iz 2003. godine koju je režirao i producirao Tommy Wiseau, ujedno i glavni glumac u filmu. Radnja filma vrti se oko melodramtičnog ljubavnog trokuta između bankara Johnnya (Wiseau), njegove zaručnice Lise (Juliette Danielle) i Johnnyevog najboljeg prijatelja Marka ( Greg Sestero).

Kritika je poprilično složna u ocjeni da se radi o jednom od najgorih filmova ikad snimljenih, pa ga je primjerice Ross Morin profesor filmskih studija na Connecticut Collegeu jednom prilikom titulirao kao “Citizen Kanea loših filmova”.

Originalno prikazan tek u ograničenom trajanju u kalifornijskim kinima (prikazivanja je osobno platio Wiseau), “The Room” je uskoro postao kultni klasik ponajviše zahvaljujući bizarnom i nekonvencionalnom scenariju, tehničkim i narativnim manama i sveukupnom prezentacijom glumačke postave. Film je možda najbolje za Vox opisao filmski kritičar Tom Bissell: “Sveukupni dojam filma je kao da ga je snimio izvanzemaljac koji film nikada nije vidio, ali su mu temeljito objasnili koncept.”

  • 10
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X