Totalna dominacija ‘Everything Everywhere’ na Spirit Awards

Film Daniela Kwana i Daniela Scheinerta je odnio 7 nagrada, uključujući onu za najbolji igrani film.

Everything Everywhere All At Once (foto: A24)

Dodjelom Independent Spirit Awards 2023. dominirao je film Daniela Kwana i Daniela Scheinerta “Everything Everywhere All at Once” koji je predvodio po broju nominacija, njih osam, od kojih je potvrdio čak sedam, uključujući i onu za najbolji igrani film. Osmu nominaciju nije mogao potvrditi jer je bila druga u istoj kategoriji u kojoj je slavio.

Pratili su ga “Tár” Todda Fielda sa sedam nominacija (osvojio je za najbolju filmsku fotografiju) i “Aftersun” Charlotte Wells s pet (osvojio je za najbolji prvi igrani film). Sva tri filma nominirani su za Oscar ove godine, a “Everything Everywhere” i tamo predvodi trku s ukupno 11 nominacija.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade Spirit za najbolji dugometražni film, “The Lost Daughter” Maggie Gyllenhaal, nije bio nominira za Oscar u istoj kategoriji, dok je dobitnik 2021., “Nomadland” Chloe Zhao, ponovio uspjeh i na dodjeli Oscara i odnio glavnu nagradu.

Ovogodišnja dodjela Spirit Award ostat će upamćena po rodno neutralnim kategorijama, što znači da su se Cate Blanchett i Michelle Yeoh sučelile s Paulom Mescalom u utrci za najbolju glumačku izvedbu. Film “Women Talking” dobitnik je ovogodišnje nagrade Robert Altman, koja se dodjeljuje redatelju, direktoru castinga i glumačkom ansamblu jednog filma.

Hrvatski film “Murina” bio je nominiran u tri kategorije, ali nažalost nije odnio nagradu. U kategoriji najbolje mlade nade Garcija Filipović izgubila je od Stephanie Hsu iz  “Everything Everywhere”, a kao što smo naveli u kategorijama najboljeg prvog filma i filmske fotografije nagrađen je “Aftersun”, odnosno “Tár”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X