Treća ‘Tvornica zvuka’ Muzičkog salona kreće uskoro u Studentskom centru

Hvaljeni edukativni projekt Nenada Sinkauza u prostoru zagrebačkog Studentskog centra kreće uskoro.

  • 3
    Shares
Pioniri Tvornice Zvuka predvođeni Nenadom Sinkauzom otvorili 4. Izlog suvremenog zvuka (Foto: Tjaša Kalkan)

Edukativni projekt Muzičkog salona Kulture promjene za najmlađe, glazbenike budućnosti, pokrenut je prije dvije godine pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza. Tada je osmišljen kao radionica elektroničke i improvizirane glazbe namijenjena djeci u dobi od 8 do 11 (12) godina, u kojoj se mali glazbenici budućnosti upoznaju s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima, te kroz upotrebu vlastitog glasa (i tijela) i audio opreme uče osnove improvizacije.

U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom, kroz koju juniorski improvizatorski ansambl dolazi do svojevrsne instant kompozicije na nivou prilagođenom upravo njihovom uzrastu, percepciji i spoznaji o glazbenoj umjetnosti.

Treća sezona Tvornice zvuka donosi novost te se voditelju Nenadu Sinkauzu pridružuje glazbenik i skladatelj Nenad Kovačić koji će svojim iznimnim znanjem i iskustvom dodatno obogatiti sadržaj Tvornice za mališane, prvenstveno na području body percussiona te upotrebe predmeta kao instrumenata.

Radionica počinje 9. travnja i traje do kraja školske godine, a održava se svakog ponedjeljka u dvije grupe: od 18 h do 19 h te od 19,15 h do 20,15 h u Studentskom centru (MM centar i dvorana SEK). Dolazak u Tvornicu zvuka za buduće je glazbenike besplatan, a broj članova Jr. impro ansambla ograničen. Prijave i sve potrebne informacije na [email protected]

  • 3
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X