Treći program HTV-a najavio otvaranje vrata i kulturnoj sceni Hrvatske

‘Na inicijativu Ministarstva kulture RH Hrvatska radiotelevizija (HRT) kao javni servis će, u skladu sa svojom javnom zadaćom i ulogom, a u suradnji sa sudionicima kulturne scene u Hrvatskoj, tijekom ove novonastale situacije s koronavirusom u nas, kreirati dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a (HRT-HTV 3)’, javlja HRT.

Zgrada HRT-a, Zagreb (Foto: Wikipedia)

“Nakon Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i našeg zajedničkog javno-obrazovnog programa Škola na Trećem, HRT je odlučio otvoriti svoj Treći program HTV-a i kulturnoj sceni Hrvatske, kako bi se dio njihovog programa, a koji ovih dana također doživljava brojne odgode, ipak realizirao – u vidu dodatnih i prigodnih emisija na HTV 3”, rekao je tom prigodom Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Vlatka Kolarević, urednica Trećeg programa HTV-a  kaže kako će Treći program HTV-a nastojati odgovorno i kreativno odgovoriti na novonastalu situaciju, kako kulturni život u Hrvatskoj ne bi potpuno stao, te kako bi se zadovoljio bar minimum potreba hrvatskih građana za informacijama i kulturnim programom.

“Naime, ogroman broj kulturnih projekata se pripremao mjesecima, i bilo bi i šteta i neodgovorno da barem dio toga ne pokažemo publici, zaključila je urednica Trećeg programa HTV-a Vlatka Kolarović.

Kako će to konkretno izgledati saznat ćemo u danima pred nama.

Što se tiče Ministarstva kulture, ono priprema niz mjera prilagođenih pojedinim područjima kulture i umjetnosti s ciljem ublažavanja financijskih posljedica odgode kulturnih događanja, a uz to će u dogovoru s HRT-om sudjelovati u pripremi programa i osiguranju sredstava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X