Treći program HTV-a najavio otvaranje vrata i kulturnoj sceni Hrvatske

‘Na inicijativu Ministarstva kulture RH Hrvatska radiotelevizija (HRT) kao javni servis će, u skladu sa svojom javnom zadaćom i ulogom, a u suradnji sa sudionicima kulturne scene u Hrvatskoj, tijekom ove novonastale situacije s koronavirusom u nas, kreirati dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a (HRT-HTV 3)’, javlja HRT.

Zgrada HRT-a, Zagreb (Foto: Wikipedia)

“Nakon Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i našeg zajedničkog javno-obrazovnog programa Škola na Trećem, HRT je odlučio otvoriti svoj Treći program HTV-a i kulturnoj sceni Hrvatske, kako bi se dio njihovog programa, a koji ovih dana također doživljava brojne odgode, ipak realizirao – u vidu dodatnih i prigodnih emisija na HTV 3”, rekao je tom prigodom Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Vlatka Kolarević, urednica Trećeg programa HTV-a  kaže kako će Treći program HTV-a nastojati odgovorno i kreativno odgovoriti na novonastalu situaciju, kako kulturni život u Hrvatskoj ne bi potpuno stao, te kako bi se zadovoljio bar minimum potreba hrvatskih građana za informacijama i kulturnim programom.

“Naime, ogroman broj kulturnih projekata se pripremao mjesecima, i bilo bi i šteta i neodgovorno da barem dio toga ne pokažemo publici, zaključila je urednica Trećeg programa HTV-a Vlatka Kolarović.

Kako će to konkretno izgledati saznat ćemo u danima pred nama.

Što se tiče Ministarstva kulture, ono priprema niz mjera prilagođenih pojedinim područjima kulture i umjetnosti s ciljem ublažavanja financijskih posljedica odgode kulturnih događanja, a uz to će u dogovoru s HRT-om sudjelovati u pripremi programa i osiguranju sredstava.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a
Idi na Vrh
X