Trio Peso Neto objavio spot ‘Valleys’

Prije besplatnog koncerta u Petom kupeu 23. siječnja.

Peso Neto (foto Pres)

Spotom za pjesmu „Valleys“, trio Peso Neto najavljuje promociju istoimenog albuma u zagrebačkom Petom kupeu, 23. siječnja od 20 sati. Ulaz je besplatan.

„Pjesmu smo snimili u studiju Berka Muratovića i njegovog brata Coca. Htjeli smo dobiti dobru i opuštenu “live” atmosferu i mislim da smo u tome uspjeli! Naš producent Pavle Miholjević je napravio miks i mastering zvuka koji je, kao i uvijek, na zavidnom nivou! “Valleys” je među prvim pjesmama koje sam napisao za ovaj bend i ima tako jedan “ploveći” osjećaj. To smo htjeli prenijeti i publici da vide kako to sviramo uživo jer je cijeli album snimljen na takav način. To znači bez nasnimavanja i cijeli takeovi. Za vizual je zaslužan Ante Gugić koji je jednom rječju – mrak“, poručuje Pavle Miljenović.

Autorsku fuziju tema afričkih korijena, zvukova synth impro glazbe 70-ih, jazz improvizacija, americane & New Orleans funka, u pomalo filmskoj maniri, predstavit će trio koji čine Hrvoje Galler na Fender Rhodes klavijaturama i analognim sintesajzerima, Pavle Miljenović na gitari i Edi Cipal Grubišić na bubnjevima.

Album, koji je koji je na vinilu i u digitalnom obliku objavio Menart, među najhvaljenijim je albumima iz protekle godine.

„Peso Neto” je nastao 2020. s idejom i izazovom kako dobiti suvremeni zvuk u trio sastavu bez bas gitare tako da glazbenici unutar banda preuzimaju tu ulogu u datim momentima u glazbi:

„Također nam je bio cilj naći kvalitetna rješenja kako taj neuobičajeni tip sastava iskoristiti maksimalno muzički. U samu glazbu smo ubacili elemente svih žanrova koji su nas oblikovali kao muzičare i autore, a s namjerom da ima smisao, protočnost i prije svega muzikalnost. Zvuk nam je bio jako zanimljiv i motivirao nas je da radimo još i više što je rezultiralo ovim albumom“.

Sve su snimili „uživo” u studiju Pavla Miholjevića, a s njime su i producirali album:
„U cijelom procesu smo jako puno naučili, postali smo odličan tim i veselimo se daljnjim istraživanjima glazbenih sfera!“

Ulaz na zagrebačku promociju je besplatan, a prije i nakon Peso Neta koncerta nastupa: DJ D-Gree.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X