Trosatni show Eltona Johna i 2 Cellos u Areni Stožice

Slovenska publika u Areni Stožice koja je u petak 11. studenog pohodila koncert Eltona Johna i našeg najpoznatijeg čelističkog dvojca samo je potvrdila da su 2 Cellos koji su dočekani s ovacijama i u susjedstvu jednako popularni kao i u svijetu.

2 Cellos u Areni Stožice (Foto: RDD)

Gromoglasni pljesak, uzvici oduševljenja i topot  nogama sa tribina, nakon što je Elton John predstavio slovenskoj publici u Areni Stožice 2CELLOS, Stjepana Hausera i Luku Šulića, možda je malo iznenadio i Eltona. Naime nakon što je publika pozdravila dečke, Elton je rekao da vidi da ovdje neće biti problema s njihovom karijerom.  Naime,  ta se reakcija publike nije nimalo razlikovala od one kojom su počastili i glavnu zvijezdu večeri, slavnog Eltona. No, ne samo da to nije zasmetalo old school profesionalcu nego je tijekom večeri pozdravio roditelje Luke i Stjepana te napomenuo kako trebaju biti ponosni na njih. Pjesmu „Tiny Dancer“ posvetio je  Lukinoj djevojci, a  „Don’t Let The Sun Go Down On Me“ Stjepanovom bratu  i Lukinoj obitelji!“ .

Elton John i 2 Cellos u Areni Stožice (Foto: RDD)

„S Eltonom smo se družili prije koncerta, znao je koliko nam znači nastup u Ljubljani i bio je divan i pun podrške! Htio je upoznati naše bližnje pa su moji roditelji, moj brat i njegova djevojka, Lukina djevojka, njegova sestra i brat s curom i nas bubnjar Dule, imali priliku upoznati Eltona nekoliko minuta prije nastupa“, izjavio je Stjepan Hauser.

Reakcija slovenske publike bila je  za Luku i njegovu obitelj poseban osjećaj jer Lukina je majka iz Maribora,  a otac iz Dubrovnika. A osjećaj zadovoljstva je bio obostran  jer je  publika u Stožicama za razliku od publike s početka Eltonove turneje imala čast vidjeti i solo nastup 2CELLOS i njihov nastup s Eltonom  na klaviru i ostatkom banda. Tu su sjajnu priliku za predstavljanje 4 pjesme s albuma prvijenca  dobili potpisavši ugovor sa Rocket music entertainment, inače managementom Eltona Johna.

Elton John u Areni Stožice (Foto: RDD)

Nakon nastupa  mladih virtuoza,  Stjepanu i Luki su se na pozornici pridružili Elton John i njegov band koji su pjesmom „Saturday Night is Alright for Fighting“ započeli koncert za koji se definitivno ne može reći da je trajao prekratko  –  ako ubrojimo nastup Luke i Stjepana koncert je trajao puna tri sata.

A impresivan je i zbroj godina svih članova banda pa se čak i Elton našalio kako su im Luka i Stjepan smanjili prosijek godina.

Za razliku od nekih koncertnih spektakala koje smo navikli gledati u Arenama, ovaj koncert ne krasi raskošna produkcija, ali Eltonova volja , šale i komunikacija s publikom pa čak i akrobacije – nekoliko se puta maknuo od klavira  i pozdravio publiku, popeo na klavir i skočio sa njega… učinili su spektakl u publici.

U prilog odličnoj atmosferi ide i set lista u koju je stalo i više nego dovoljno hitova iz Eltonove karijere: I’m Still Standing, Holiday Inn, Good Bye Yellow Brick Road, Candle in the Wind, Rocket Man, Hey Ahab, Sacrifice, Don’t Let The Sun Go Down On Me, Bitch is Back, Crocodile Rock….

2 Cellos u Areni Stožice (Foto: RDD)

Violončela 2CELLOS najviše su došla do izražaja u izvedbi pjesme „Sorry Seems To Be The Hardest Word „ kada su na pozornici svirali samo 2CELLOS i Elton na klaviru.

Elton je dobio i buket cvijeća, a pri kraju koncerta  su  obožavatelji s fotoaparatima, mobitelima i dobrim vibracijama sa stolica na parteru preselili tik do pozornice. Cilj je bio biti što bliže Eltonu kojemu pak to nije ni najmanje smetalo jer ih je i sam pozvao da dođu. Nakon završetka turneje sa Sir Eltonom Johnom Luka i Stjepan radit će na drugom albumu te ići na samostalne turneje i koncerte – naravno u domovini i diljem svijeta!

 

„Već  smo puno zajedno prošli, bilo je puno predivnih trenutaka tako da ne bismo ništa posebno izdvajali! Turneju ćemo pamtiti najviše po neprocjenjivom iskustvu i početku prijateljstva s tako divnim i velikim čovjekom “– poručuju 2CELLOS koji će između ostalog 21. prosinca održati solo nastup u Zagrebu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X