Trubač Valdemar Kušan objavio debitantski album ‘Music of the Mind, Music of the Moment’

Uz pomoć Roka Zalokara na klaviru te Žige Smrdela na bubnjevima.

Valdemar Kušan (foto: Press)

Valdemar Kušan mladi hrvatski trubač i skladatelj s bogatim iskustvom uz pomoć Roka Zalokara na klaviru te Žige Smrdela na bubnjevima, objavio je debitantski album sa sedam skladbi “Music of the Mind, Music of the Moment”.

“Ova blještava avantura jazz trija poziva vas na glazbenu odiseju – putovanje nošeno zvukovima trube, glasovira i bubnjeva predstavljajući izuzetne vještine, zanimljive i nadahnute aranžmane i nesputanu improvizaciju. Ovaj projekt nastao iz susreta interesa i intrige, započeo je opažanjem interesantnih glazbenih razgovora u dosluhu s osobnostima solista, njihovim improvizacijama kroz međuigre boja i oblika, harmonije i ritmova, a sve zajedno u duhu jazz glazbe, to jest glazbe općenito,” stoji u objavi izdavača.

“Koncept „Glazbe Uma” istražuje osmišljenu i promišljenu glazbu – glazbu koja se oslanja na znanje i iskustvo stečeno proučavanjem i opažanjem. To je „svijet namjera” sa skladbama najčešće nastalim iz motivskog rada pojačanog suvremenim ritmovima, začudnom harmonijom i jednostavnom melodijom koja priča ili pokušava ispričati svoju priču. Ta moja glazba je spoj prethodnih znanja i iskustava, obrazovanja te muzikalnosti, ekspresije i instinkta koji otvaraju pogled na moje biće i perspektivu. Nasuprot tome „Glazba Trenutka” zrcali stvaranje glazbe u trenutku – odvijajući se u stvarnom vremenu, rađajući se iz spontanih reakcija ili impulsa, energije suradnje među glazbenicima”, objasnio je koncept Valdemar.

Album je snimljen u GMPU u Klagenfurtu, a za miks i master je zaslužan dobitnik Grammyja Ed Reed iz Lighthouse Recordinga. Autor slike na coveru je Marko Brajković, a dizajna Aldus dtp. Izdavač je Mudri Brk.

Valdemar je svirao s mnogim jazz orkestrima i s nekim snimio albume, kao što su JMI Jazz World Orchestra, Jazz orkestar Hrvatske radio televizije, Mimika Jazz orkestar, EBU-ov Euroradio Jazz orkestar i Kelag Big Band. Dobitnik je nagrade Hrvatske glazbene unije „Status” za najperspektivnijeg mladog jazz glazbenika. Valdemar je studirao s Jimom Rotindijem, Danielom Noessigom i Luisom Bonillom a imao je priliku usavršavati se i svirati s Boškom Petrovićem, Johnom Thomasom, Alexom Sipiaginom, Dickom Oatsom, Karlheinz Miklinnom, Johnom Rileyem, Klemens Marktlom, Mihael Aerianom, Lasse Lindgrenom, Sigi Feiglom, Robom Bargadom, Ines Reiger, Bruce Barthom, Marko Churnchetzom, Famadou Don Moyeom i mnogim drugima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X