Turbo Trans Turisti vraćaju se na scenu albumom ‘Ništa nije strašno’

Album ‘Ništa nije strašno’ donosi dvanaest pjesama snimljenih u kućnoj produkciji uz pomoć prijatelja i porodice.

Turbo Trans Turisti (Foto: Konstantin Kondrukhov)

Prošlo je više od pet godina od debija braće Mijušković, Boška i Nikole, i albuma “Levo ili Desno” (Balkan Veliki). Pripreme za prvi album bile su duge i ozbiljne, uz učešće prijatelja, porodice, renomiranih glazbenika i gurua, a reakcije i publike i kritike nisu izostale. Turisti su se predstavili kolekcijom pjesama koja je bila žanrovski neuhvatljiva energetska bomba, pametna i znalački odsvirana, ali pošto se na “kamenje koje se ne kotrlja hvata mahovina”, braća su nakon toga ušla u kotrljajuću fazu “bacanja kamenja na sistem” i krenuli nekim svojim krivudavim putem.

U jednom trenutku napravili su i izdavačku kuću Anderklas (objavili su albume grupa Moloa, Laplander i New Church), snimili par vizionarskih spotova i nekom suludom ritmikom izbacivali EP izdanja i singlove koji su prijetili da jednom budu dio neke veće cjeline. Nizali su se spotovi za pjesme “Šimpanza”, “Javi se”, “Ništa nije strašno”, “Sreća je”, “Sivi dani”, “Valhala” i “Problem” – svi su bili vizualno atraktivni, nemirni i neuhvatljivi. I sada je trenutak da se stvar uozbilji.

Turbo Trans Turisti ‘Ništa nije strašno’

Naznake toga mogle su se vidjeti na nekoliko eksplozivnih koncerata ove godine (Niš, Beograd, Sofija), onda i odlukom da se Anderklas pridruži kolektivu Pop depresija-Kišobran u daljem radu i sada je pred vama kompletan album “Ništa nije strašno”, sa dvanaest pjesama. Službeno je ovo drugi album braće Mijušković, ali prvi pod imenom Turbo Trans Turisti i više nema nazad: za sedam dana na digitalnim platformama bit će dostupan i “Levo ili Desno”, a sljedeća godina bit će u znaku koncerata, novih pjesama i novog albuma.

“‘Ništa nije strašno’ za mene je album gde smo bratski do kraja istraživali muziku i uticaje koji su nas najviše zanimali. Sebi smo nametnuli da se vodimo instiktima, svesni podneblja kojem pripadamo, tako da je ispipavanje tog muzičkog DNK-a bilo važnije nego bavljenje samom formom,” kaže Nikola, a Boško dodaje: “Sa ove distance kada vidim, album ‘Ništa nije strašno’ je međuigra različitih muzičkih ideja i negativnih emocija, koje zajedno, kao jedno, plivaju iz pesme u pesmu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X