Turisti – Novi glazbeni pothvat starog znanca regionalne rock and roll scene

Boško Mijušković – Bole, basista grupe Straight Mickey and the Boyz i dio ritam sekcije supergrupe Škrtice, oživio je Turiste.

Boško Mijušković - Bole, jedini stalni član Turista
Boško Mijušković – Bole, jedini stalni član Turista

Osim što je osnivač, Bole je i jedini stalni član benda. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze… baš kao i turisti na proputovanju.

Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspiriran ljubavnim jadima i delta bluesom zasvirao akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pjesme za prvi album Turista. Inspirirani delta bluesom, Bo Diddleyem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rock muzike koje su uticale na Boleta. I punk, i hardcore i postpunk kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija blues i jazz glazba, eksperimentiranje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom glazbom čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Turisti se predstavljaju debitantskom singlom ,,Levo ili desno”.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X