Tuzlanski elektro bend Univerzitet Angele Merkel objavio singl ‘Vazduh’

Grupa neobičnog naziva koju predvodi Adis Selimović oglasila se kritičkim singlom i spotom ‘Vazduh’.

Univerzitet Angele Merkel - Vazduh
Univerzitet Angele Merkel – Vazduh

Meša Selimović, jedan od najpoznatijih bosanskih književnika bio je inspiriran suštinskim temama Bosne. “To su najzamršeniji ljudi na svijetu, ni s kim se istorija nije tako pošalila kao sa Bosnom.”

Tridesetak godina kasnije još jedan Selimović, Adis iz tuzlanskog benda Univerzitet Angele Merkel, dijeli stajalište poznatog brata svog djeda. U art videospotu koji prati njihov posljednji singl ”Vazduh”, zbog budućnosti društva u kojem žive, pokušavaju ostaviti barem neki mali signal, otpor prema postojećim problemima.

”Najgore je od svega što se ta historija ne prestaje poigravati jer izgleda smo mi zaista pomalo čudan narod. Ono što se mi bojimo jest da ni sama Europska unija više nema neke ozbiljne planove za nas. Otuda ovakav pristup jer nije ovo pamflet. Kod nas nema neke ozbiljne politike, ideje još manje, samo smo malo tužni jer izborom te većine svi tonemo u iluziju. Tako da vjerojatno Europa danas vrši segregaciju društva pa to što ostane u BiH, snađite se.” objasnio je Adis Selimović.

Redatelj videospota je Vedran Štefan. Tekst i glazbu potpisuje Adis Selimović, aranžman zajedno Đanijem Pervanom i Vedranom Sijerčićem, a sve je producirao Vlado Džihan.

Univerzitet Angele Merkel
Univerzitet Angele Merkel

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X