Tvornica kulture predstavila bogati koncertni program jesen/zima 2016./17.

Danas su predstavnici Tvornice kulture Dražen Goreta, Sanjin Đukić i Zvonimir Pušić predstavili opsežni koncertni program koji u novoj sezoni očekuje zagrebačke glazbene poklonike.

Predstavljanje koncertne sezone u Tvornici (s lijeva na desno): Zvonimir Pušić, Dražen Goreta i Sanjin Đukić (Foto: Zoran Stajčić)
Predstavljanje koncertne sezone u Tvornici (s lijeva na desno): Zvonimir Pušić, Dražen Goreta i Sanjin Đukić (Foto: Zoran Stajčić)

Kako je Dražen Goreta naglasio, nova koncertna sezona započela je već u kolovozu rasprodanim nastupima Noela Gallaghera i grupe Clutch, a nastavlja se ovaj tjedan koji direkcija Tvornice drže prvim ‘udarnim’ kad će se gotovo dan za danom izredati Agent Fresco, Cat Power, Gang Of Four i Tav Falcos’ Panther Burns.

Zvonimir Pušić je dodao kako Tvornica združena sa zagrebačkim Klub.-om i ove sezone pomaže nekim domaćim izvođačima u rastu popularnosti, navodeći primjer sinjskog M.O.R.T.-a koji je započeo zagrebački solo koncertnu karijeru nastupom u Klub.-u, potom u Malom pogonu Tvornice, da bi ove jeseni trebao nastupiti po procjeni organizatora u pregrađenom Velikom pogonu (oko 500-600 posjetitelja), ako ne i otvorenom.

Također će se dati i prostor mladim domaćim izvođačima čija je karijera u usponu, koji će održati koncerte u Malom pogonu, a kao primjer su navedeni Seven Mouldy Figs, Seine i NLV.

Konferenciji se pridružio i prvi čovjek zagrebačke pop grupe Detour, Nenad Borgudan najavivši veliki koncertni tulum u studenom kada se očekuje i novi album Detoura koji će sadržavati poznate hitove grupe, ali u prearanžiranom ruhu i s novom pjevačicom.

Nenad Borgudan (Foto: Zoran Stajčić)
Nenad Borgudan (Foto: Zoran Stajčić)

Za kraj Sanjin Đukić je podrobno nabrojao, od izvođača potvrđeni, program, dodavši kako lista nije kompletna obzirom da pregovori s nekim, uglavnom stranim izvođačima još uvijek traju i kako je će te najave biti objavljene naknadno.

A tko će sve nastupiti u Tvornici ove sezone, saznajte u listi koja slijedi:

RUJAN

AGENT FRESCO
07. 09. SRIJEDA
Agent Fresco, bend s Islanda koji kombinira pop, progresivni rock i metal, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu 7. rujna 2016. Islanđani otvaraju tvorničku sezonu svojim premijernim nastupom u Hrvatskoj.

CAT POWER
09. 09. PETAK
Charlyn Marie Chan Marshall ili poznatija kao Cat Power, ugledna američka kantautorica, glumica, a povremeno i model, prvo je veliko ime jesenske koncertne sezone.

GANG OF FOUR, THE MEMBRANES, SIZ
10. 09. SUBOTA
Britanske post punk legende Gang Of Four vraćaju se u Tvornicu, ovaj put sa specijalnim gostima. Punk veterani The Membranes stižu prvi put u Hrvatsku, a prate ih makedonski SIZ.

TAV FALCO’S PANTHER BURNS
11. 09. NEDJELJA
Kraj 70-tih početak je karijere za četvoricu osoba ključnih za budućnost garažnog rocka, a oni su Lux Interior, Jeffrey Conolly, Jeffrey Lee Pierce i Tav Falco. Kao najstariji među njima Tav Falco ima posebno mjesto. Način na koji je u garažni rock implementirao nekoliko ne baš srodnih žanrova, ali i jak umjetnički koncept govore da se radi o dovoljno talentiranoj osobi koja ima što za reći na potpuno autentičan način.

SEVEN MOULDY FIGS, MOR I NO NO INSTIGATOR
16. 09. PETAK
Alter rock trio Seven Mouldy Figs koncertno će promovirati album “Labyrinth” u Tvornici kulture u petak, 16. rujna. Uz 7MF će kao specijalni gosti nastupiti Moř i No No Instigator.

SJEĆANJE NA MILANA MLADENOVIĆA – KAO DA JE I DALJE TU
23. 09. PETAK
“Sjećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu” naziv je programa koji će se 23. rujna održati u Tvornici kulture, a uključivati će prikazivanje fotografija i videospotova EKV-a, filma “Dečak iz vode” te nastup najboljeg i najvjernijeg EKV tribute benda Deca iz vode.

SAUČEŠĆE
24. 09. SUBOTA
Saučešće, horror punk-rock grupa iz Zagreba, sastavljena od članova Mašinka, Frakture Mozga i Pičke Vrište izbacila je početkom ljeta svoj prvi album „Počivali Umiru“ kojeg će predstaviti 24. rujna.

NOTHING
27. 09. UTORAK
Hvaljeni shoegaze band, američki Nothing dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture na jedini nastup u regiji, na krilima novog albuma “Tired Of Tomorrow”.

ELEKTRIČNI ORGAZAM
30. 09. PETAK
Kultni beogradski Električni orgazam koncertno će obilježiti 30 godina albuma “Distorzija”. Dalje>>

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X