U 70. godini preminuo basist Bay City Rollersa, Alan Longmuir

RIP.

  • 5
    Shares
Alan Longmuir (izvor: screenshot YouTube)

Alan Longmuir, basist škotske pop grupe Bay City Rollers preminuo je nakon kratke i teške bolesti. Longmuir je preminuo u bolnici, “okružen voljenima”, kako piše NME, tek noć nakon što se vratio iz Meksika gdje je liječio bolest.

Potvrđujući Longmuirovu iznenadnu smrt, jedan od njegovih najbližih prijatelja, Liam Rudden, napisao je: “Nakon nekoliko godina bliskog surađivanja s Alanom, mogu tek reći da je Alan bio jedan od najsuosjećajnijih, najdarežljiviijih i najboljih ljudi koje sam ikada imao prilike upoznati. Devastiran sam ovim vijestima.”

Rudden, koji je, inače, autor biografije Bay City Rollersa, “I Ran With The Gang”, dodao je: “Dotaknuo je srca svih onih s kojima je, tijekom života, ušao u bilokakav kontakt, i inzistirao je na tomu da je, usprkos svim doživljajima koje je u životu prošao, tek obični vodoinstalater iz Edinburgha.”

Alan Longmuir osnovao je Bay City Rollerse krajem 60-ih, zajedno sa svojim mlađim bratom Derekom. Tijekom 70-ih, bend doživljava prve velike uspjehe nakon što pjesme ‘Bye, Bye Baby’ i ‘Give A Little Love’ postaju masivni hitovi na Otoku i zauzimaju prvo mjesto na Billboardovim ljestvicama. Kao basist grupe zamijenjen je 1976. godine, na vrhuncu slave, da bi se 1978. ponovno vratio u bend i čak 2015.,neposredno prije bolesti, odsvirao nekoliko koncerata ponovnog okupljanja škotskih velikana.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X