U 89. godini preminuo Joe Jackson

Joe Jackson, glazbeni menadžer, otac Michaela i Janet Jackson, preminuo je u 89. godini, prenosi TMZ.

  • 4
    Shares
Joe Jackson (izvor: screenshot YouTube)

Jackson je prošli tjedan primljen u lasvegašku bolnicu u posljednjem stadiju terminalnog raka. Preminuo je jučer, u poslijepodnevnim satima. Široka Jacksonova obitelj počela je odavati počast preminulom patrijarhu na socijalnim mrežama ali se, isto tako, obračunavati s njegovim kritičarima.

Njegov unuk Taj Jackson napisao je: “Joe je bio voljen od strane čitave obitelji i naša se srca raspadaju. Pustite nas da tugujemo bez nepotrebnih zločestoća.”

U razgovoru za Daily Mail neposredno pred smrt svoga oca, Jermaine Jackson je priznao: “Vrlo je krhko, nema još mnogo vremena. Obitelj treba biti uz njega – to je naša jedina namjera u posljednjim danima.”

Joe Jackson kao menadžer The Jackson 5 (izvor: screenshot Twitter)

Iako se Jackson dugo borio s terminalnom bolešću, navodno je isto tako dao instrukcije bolničkom osoblju da zabrane njegovoj obitelji uvid u medicinski karton kao i da ga se posjećuje.

Jackson je od 2015. godine kada je preživio srčani udar bolovao od demencije i parcijalnog sljepila.

Podsjećamo, Jackson je kao glazbeni menadžer započeo karijeru u ranim 60-ima kada je vodio tadašnji trio – Jackieja, Tita i Jermainea Jacksona. Trio je kasnije postao The Jackson 5, a u bend ulaze najmlađi sinovi Marlon i Michael. Godine 1969. potpisuju ugovor s Motown Recordsom koji će ih transformirati u globalne soul zvijezde.

Joe Jackson se kasnije tijekom života suočio sa žestokim kritikama i njegov lik je postao negativan nakon što su neki članovi njegovog brojnog potomstva izašli u javnost s dokumentiranim tvrdnjama o zlostavljanju.

Godine 2017. Jackson im se ispričao navevši da mu je “istinski žao” kako se prema njima odnosio.

  • 4
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh