U eter Radija 808 kreće nova emisija i video podcast ‘Pozitivan ritam’

Pozitivan ritam nova je radio emisija koja kreće u utorak, 2. veljače, i tako svakog idućeg, u terminu od 19 do 22h u programu Radija 808, i uz video podcast od 20 do 22 sati, emitiran na Youtube kanalu PDV-a, te na Facebook stranicama Pozitivnog ritma, Pločnika i Radija 808.

Pozitivan ritam na Radiju 808

Radio emisija i video podcast emitiraju se iz Pločnika, dok traju restrikcije iza zatvorenih vrata, tj. ispred publike kada se ukinu.

Koncept emisije sadržan je u samom njezinom nazivu, fura se – Pozitivan ritam, a teme su priče iz života i šire, u društvu cijenjenih gostiju, mahom javno prepoznatljivih osoba iz šireg kulturnog konteksta, prijatelja, suradnika, kolega, itd.

“Pretpostavljajući da nisu potrebne nove doze frustracija, u ova ‘hrđava vremena’ bit ćemo rasterećeni od tmurnih društveno-političkih tema svakodnevice koliko je moguće, a njegovat ćemo one koje nam u zadnje vrijeme najviše nedostaju, tj. priče iz klubova, izlazaka, priče sa šanka, iz backstagea, ispred wc-a,.. Naravno, sve skupa začinjeno gomilom dobre mjuze koju inače nećete tako lako čuti na valovima domaćih radio postaja”, poručuju urednici i voditelji emisije Tomislav Šunjić i Vedran Meniga.

Tomislav i Vedran su dugogodišnji prijatelji i scenski entuzijasti, konkretnije od sredine 90-ih kada su zajednički organizirali prve domaće koncerte kultnih Peter & The Test Tube Babies i Sick Of It All.

Tomo je kao izdavač pokrenuo T.R.I.P. Records na kojoj su početkom 90-ih objavljeni prvi albumi Majki, Hladnog piva, Laufera, Overflowa, Anesthesie, bio manager bendovima, i radijski urednik i voditelj u zlatno doba 101-ce, te posljednjih godina na Yammatu.

Vedran je pripadnik nešto mlađe generacije, identificirao se u istim i sličnim aktivnostima, povremeno bivajući i glazbenikom, a neprestano kreativcem, i promoterom nezavisne scene, organizirajući kroz godine niz koncerata, klupskih događanja i festivala.

Za premijerno izdanje u goste dolaze Nenad Barić (Funk Guru) i Jan Kinčl, naši poznati DJ-i, ovog puta u ulozi autora upravo najavljenog dobrotvornog kompilacijskog albuma “Healing Sounds”, na kojem su okupili niz domaćih producenata s ciljem prikupljanja sredstava pomoći za žrtve potresa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X