U Lisinskom održana treća dodjela nagrada ‘Nova ploča’

Ovogodišnji laureati su: Gabi Novak, Mate Mišo Kovač, Zrinko Tutić, Menart, Dancing Bear i Hit Records koji su obilježili zvuk, srce i dušu glazbe.

Branko Komljenović (Menart), Silvije Varga (Dancing Bear),
Zrinko Tutić i Miroslav Rus (Hit Records) na dodjeli Nove ploče (Foto: Bojan Zibar)

Hrvatska glazbena industrija danas je u hramu glazbe, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavila vrhunske umjetnike i diskografske kuće na trećoj godišnjoj dodjeli prestižne nagrade Nova ploča u organizaciji Hrvatske diskografske udruge (HDU)Gabi Novak, Mate Mišo Kovač, Zrinko Tutić te diskografske kuće Menart, Dancing Bear i Hit Records ove godine osvojili su nagradu i priznanje za svoj neumorni doprinos glazbi i kulturnoj baštini, promicanju značaja hrvatske glazbene industrije, te bitan i prepoznatljiv uspjeh u ostvarivanju ciljeva Hrvatske diskografske udruge.

Na dodjeli glazbenih nagrada također su prisustvovali i Zdenka Kovačiček, Matija Dedić, Drago Diklić, Šima Jovanovac, Želimir Babogredac, Hrvoje Markulj, Zlatko Turkalj Turki

Silvije Varga, direktor diskografske udruge Dancing Bear na dodjeli Nove ploče (Foto: Bojan Zibar)

Diskografske kuće, Dancing Bear i Menart, svojim dugogodišnjim radom jačaju hrvatsku glazbenu scenu. Dancing Bear već 33 godine djeluje na području Hrvatske i regije te su tijekom svog poslovanja postigli brojne uspjehe. “Ova nagrada veliko je priznanje Dancing Bear Teamu te potvrđuje da smo svojim djelovanjem ostavili snažan pečat u razvoju hrvatske diskografije i glazbene industrije u cijelosti te nas dodatno motivira da nastavimo graditi svoju priču u glazbenom svijetu”, rekao je Silvije Varga, direktor Dancing Beara.

Branko Komljenović, direktor diskografske kuće Menart na dodjeli Nove ploče (Foto: Bojan Zibar)

Iz diskografske kuće Menart zahvalili su se svima koji su doprinjeli njihovom izdavaštvu, te naravno publici koja prati njihov rad. “Zbog Vas još uvijek postojimo, i trudimo se i dalje marljivo raditi, i izdavati novu glazbu svake godine”, ističe Branko Komljenović, direktor Menarta.

Želimir Babogredac i Zrinko Tutić na dodjeli Nove ploče (Foto: Bojan Zibar)

Hit Records je u svojih 20 godina djelovanja okupio brojna poznata imena pop, rock i zabavne glazbe iz Hrvatske i regije, poput Tonyja Cetinskog, Vesne Pisarović, Toše Proeskog, Zorice Kondže i Rišpeta, iznjedrivši rado slušane pjesme. “Dobiti nagradu od Hrvatske diskografske udruge, zapravo od onih s kojima dijelimo prostor stvaranja, vrijedi dvostruko”, istaknuo je Miroslav Rus, direktor Hit Recordsa.

Miroslav Rus, direktor Hit Recordsa na dodjeli Nove ploče (Foto: Bojan Zibar)

Svaki dobitnik ove prestižne nagrade, svojom strašću prema glazbi i predanošću, obilježio je hrvatsku glazbenu baštinu, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima publike i povijesti glazbe.

Glazbena diva, Gabi Novak, koja je stvorila nevjerojatan glazbeni opus do sada, istaknula je: “Ova nagrada je potvrda dugogodišnjeg truda i ljubavi koju sam uložila u glazbu. Hvala svima koji su prepoznali moj stil izražavanja koji je ostao nepromijenjen, bez obzira na žanr koji izvodim.” A omiljeni izvođač s preko 20 milijuna prodanih ploča, Mate Mišo Kovač, zahvalio je svojoj vjernoj publici za podršku koju ima od njih sve ove godine: “Za sve ove godine vjernosti zahvaljujem se svojoj vjernoj publici. Bez vas ne bih bio tu gdje jesam.” Jedan od najznačajnijih skladatelja i producenata, te jedan od osnivača diskografske nagrade Porin i dugogodišnji član Hrvatske diskografske udruge, Zrinko Tutić, tvorac je mnogobrojnih hitova te je stvorio neke od najznačajnijih hrvatskih izvođača među kojima su Tajči, Maja Blagdan, Severina te mnogi drugi.

Gabi Novak se javila video linkom na dodjeli Nove ploče (Foto: Bojan Zibar)

“Hvala vlastima Hrvatske diskografske udruge što su prepoznali moj doprinos zvukovlju. Kada su mi rekli da sam, među dobitnicima, zajedno s Gabi Novak i Mišom Kovačem, sjetio sam se krasne Arsenove pjesme ‘Mi smo lišće s iste grane’, koju pjeva zajedno s Mišom. Stariji su oni od mene po 20-ak godina, ali na kraju je ispalo da smo s iste grane lišće”, izjavio je Zrinko Tutić prilikom preuzimanja nagrade.

Mišo Kovač se javio video linkom na dodjeli Nove ploče (Foto: Bojan Zibar)

Ovaj godišnji događaj, osnovan povodom 25. godišnjice Hrvatske diskografske udruge, nastoji odati priznanje onima čiji su doprinosi bili ključni za promociju hrvatske glazbene industrije. Hrvatska diskografska udruga promiče interese hrvatske glazbene industrije te rad glazbenika i svih ostalih kreativaca. Nagrada Nova ploča predstavlja simbol prepoznavanja izvanrednih dostignuća i doprinosa u obogaćivanju glazbene scene.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X