U prodaji nova knjiga Zlatka Galla, ‘Šezdesete – Kada je glazba mijenjala svijet’

Bile su to godine kada je moć glazbe ujedinila cijeli naraštaj, kada se mislilo da je akcija protuotrov za očaj, kada se vjerovalo da je ljubav doista sve što ti treba i da se svijet ipak može promijeniti.

‘Šezdesete’

Priču o šezdesetima, tim burnim, bučnim, “sjajnim zeznutim godinama” Zlatko Gall ispričao je na najbolji mogući način – kroz glazbene albume i ljude koji su ih stvorili. Sve što se događalo tijekom šezdesetih u politici, društvenom životu, tehnologiji i umjetnosti kao da se slilo u popularnu glazbu dekade.

Točnije, u rock koji kao novi generički pojam usisava sve od jazza, bluesa, rythm and bluesa, klasične glazbe, svjetske glazbe, folka, soula, funka, rock and rolla, rockabillyja, pop glazbe, countryja i avangardne glazbe te na velika vrata ulazi u mainstream.

Od Beatlesa do Stonesa, od Animalsa do Franka Zappe, od Woodstocka do splitskih Prokurativa i “Beata na moru”, od Grupe 220 do riječkih Uragana – ništa nije bolje uhvatilo duh vremena od glazbe koja se tada stvarala, svirala i živjela. Glazba koja je za tadašnju stariju generaciju bila “obična buka”, a koja je za nas danas doista klasika.

Uz priče o najznačajnijim glazbenim albumima iz razdoblja šezdesetih, čitatelji će u knjizi pronaći i nadahnjujuće citate slavnih glazbenika te stihove iz pjesama koje su, danas to znamo, doista imale što reći.

Knjigu potražite u Rockmarku po cijeni od 29,90 EUR.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X