U prodaji ‘Seven Psalms’ Paula Simona

Namijenjen je slušanju kao jedno kontinuirano djelo.

Paul Simon (foto: Menart)

Paul Simon, koji je dosljedno stvarao neka od najutjecajnijih i najtrajnijih djela u povijesti glazbe, objavio je dugoiščekivani album „Seven Psalms“. Namijenjen je slušanju kao jedno kontinuirano djelo, 33-minutna skladba od sedam stavaka koja nadilazi koncept “albuma“.

Snimljen u cijelosti na akustičnim instrumentima, s pretežno Paulovim izvedbama, „Seven Psalms“ prikazuje Simonovo umijeće u svom najboljem i zadivljujućem obliku, jednostavno uz njegov glas i gitaru.

Zapanjujuće, zamršeno slojevito djelo, ploča koja uspostavlja zanimljiv i meditativan, gotovo himnički zvučni krajolik. I to s Paulovim stihovima koji predstavljaju gravitacijsko središte za konstelacije zvukova satkanih od gitarskih žica i drugih akustičnih instrumenata – uključujući zborske elemente visoko cijenjenog britanskog vokalnog ansambl VOCES8, te prekrasnom vokalnom pojavom Edie Brickell.

Rezultat je tiho dirljivo glazbeno iskustvo koje otkriva obilje suptilnih detalja sa svakim ponovnim slušanjem. Korak dalje od svega što je Paul Simon objavio ikad prije, „Seven Psalms“ prkosi kategorizaciji. Ton ploče nadopunjen je umjetničkim djelom koje prikazuje krupni plan izvatka “Dvije sove” proslavljenog pejzažnog umjetnika Thomasa Morana.

Album su producirali Paul Simon i Kyle Crusham, a album je jedna glazbena zbirka koja se sastoji od sljedećih sedam međusobno povezanih stavaka:

Popis pjesama:

1. The Lord
2. Love Is Like A Braid
3. My Professional Opinion
4. Your Forgiveness
5. Trail of Volcanoes
6. The Sacred Harp
7. Wait

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X