U prodaji vinilno reizdanje albuma Vještica ‘Totalno drukčiji od drugih’

Jedno od najoriginalnijih i najbitnijih djela u povijesti domaće glazbe.

Vještice ‘Totalno drukčiji od drugih’

Album “Totalno drukčiji od drugih”, prvotno objavljen davne 1989. godine kao debitantski album legendarne supergrupe Vještice, jedno od najoriginalnijih i najbitnijih djela u povijesti domaće glazbe, od danas ima svoje luksuzno vinilno reizdanje.

Grupu Vještice osnovao je bivši član kultnog benda Haustor, Srđan Samuel Sacher, a pridružuju mu se bivši bubnjar Azre Boris Leiner i Mladen Juričić (Max Wilson) iz grupe Film. Prekaljeni novovalni rockeri odlučili su okrenuti novu stranicu svog glazbenog djelovanja. Uz rock & roll elemente koji su ostali kao baza počeli su kombinirati razne latino ritmove s komponentama indie i etno glazbe, što je kasnije dobilo naziv world music, a Vještice su jedni od pionira tog žanra.

“Ništa nije trebalo slutiti što bi to točno osovina Sacher-Leiner-Wilson svojim poliritmikama s okusom svih južnjačkih plaža svijeta mogla činiti jednom malom privatnom buntu u razvoju. Istovremeno, tražeći i gradeći vlastiti glazbeni identitet, godilo je biti uljuljkanim uz Paul Simonov ‘Graceland’. I slušati WOMAD izvođače s Peter Gabrielove etikete Real World. Tad je world music potpisivan utentikom svake parcele i plemena globalnog sela. Od Afro Celt Sound Systema do Drummers of Burundija preslušavao bih albume s etikete Real World ne mogavši razlučiti između prve lige tadašnjeg globalnog creme de la cremea world musica i onoga što je zvučno izašlo iza razigranog omot kolaža Vještica”, navodi Anđelo Jurkas u knjižici reizdanja.

Bogato opremljena knjižica donosi neke dosad neobjavljene fotografije i opširan tekst o albumu poznatog hrvatskog publicista, pisca, redatelja i novinara Anđela Jurkasa. “Totalno drukčiji od drugih” dolazi i s download karticom za preuzimanje mp3 verzije pjesama koje je remasterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Za likovno oblikovanje dizajna reizdanja, kao i retuširanje originalnog omota, zaslužan je Darko Kujundžić.

“Ja strašno volim formu pop-pjesme od tri minute u prosjeku. Uostalom, mnogo volim ‘Beatlese’ i time je mnogo toga objašnjeno. To u vezi ‘World Music’ i mog korištenja najrazličitijih elemenata glazbi iz cijeloga svijeta, to je sve pentatonika koju ja koristim. Pentatonika je svemu tome, pa i glazbi iz Hrvatskog zagorja zajednička. Zato mi pjesme zvuče i bolivijski i zagorski i kineski,” kratak je isječak cijelog intervjua sa Sacherom koji se nalazi u knjižici.

Album “Vještice – Totalno drukčiji od drugih” od danas možete naći na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na webshopu po sniženoj cijeni od 20 eura povodom blagdanskih popusta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X