U prometnoj nesreći smrtno stradao Šaban Šaulić

Šaban Šaulić poginuo je u jutarnjim satima u nedjelju 17. veljače u prometnoj nezgodi u njemačkom gradu Bielefeldu. Nakon povratka s koncerta, u automobil u kojem se Šaban nalazio, udarilo je vozilo 34-godišnjeg Nijemca bez vozačke dozvole, koji je bio u alkoholiziranom stanju.

  • 10
    Shares
Šaban Šaulić (Foto: promo)

Vijest o smrti legendarnog sprskog pjevača narodne glazbe potvrdio je njegov zet Zoran Bata Mirković. Šaulić je u automobilu bio s vozačem i kumom, vraćajući se iz Bielefelda gdje je ranije održao koncert.  Nesreća se dogodila oko 7 sati ujutro kada je vozilo marke Mazda 6 u blizini grada Gueterslohea na dijelu autoceste na kojoj je zbog gradilišta otežana vožnja, naletjelo na osobni automobil Seat Ibiza u kojem se nalazio Šaulić.

Kako stoji u priopćenju policije, u kojem se ne navode imena žrtava, Od siline udarca oba vozila vozača su izgubila kontrolu nad vozilima i udarila u zaštitnu ogradu. Tom prilikom su sva trojica vozača iz Seata teže ozlijeđena, a osoba koja se nalazila na suvozačevom mjestu (Šaban Šaulić) je u toku prijepodneva od ozljeda umrla u bolnici. 34-godišnji vozač Mazde koji je lakše ozlijeđen je vozilom upravljao u pijanom stanju i bez vozačke dozvole.

U tijeku bogate karijere od publike i od medija dobio je nadimak “kralj narodne glazbe”. Njegove pjesme” Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se najboljim ikad otpjevanim narodnim pjesmama.Do 1976. godine, autor njegovih pjesama bio je Budimir “Buca” Jovanović, a od te godine sve svoje hitove pisao je osobno.

Šaban Šaulić je rođen 6. rujna 1951. u Šapcu, u Srbiji. Prvi album objavio je 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Živio je i djelovao u Beogradu, a tijekom bogate karijere snimio je 35 studijskih albuma. Sa svojom suprugom Gordanom ima troje djece – Sanelu, Ildu i Mihajla.

 

  • 10
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X