U utorak 2. lipnja će potpuno stati svjetska glazbena industrija zbog smrti Georgea Floyda

Tri najveće diskografske kuće podijelile su poruku na društvenim mrežama kako će utorak ‘biti dan za isključivanje s posla i ponovno uključivanje u naše zajednice’.

#TheShowMustBePaused

Zaposlenicima diskografskih kuća utorak 2. lipnja je dan za akciju namijenjen “izazivanju odgovornosti i promjena”.

Interscope je najavio kako cijelog ovog tjedna neće objavljivati novu glazbu, dok je Ebro Darden iz Apple Musica otkazao svoje radijske emisije.

Kako se bijes rapidno širi kroz glazbenu zajednicu zbog smrti Georgea Floyda, tako se i proširila poruka društvenim mrežama kako je došao trenutak da glazbena industrija treba na trenutak stati zbog društvene akcije.

“Kao vratari kulture, naša je odgovornost ne samo kako bi zajedno slavili pobjede, već kako bi bili jedni s drugima tijekom gubitka”, piše u poruci koja cirkulira pod hashtagom #TheShowMustBePaused (Šou mora biti pauziran). Među onima koji su repostali tu poruku su Warner Music Group, Sony/ATV, Universal Music, Motown, Capitol Records, britanski Dirty Hit, Eminemov Shady Records kao i legendarni producent Quincy Jones.

Glazbena industrija će tako stati na jedan dan sutra u utorak 2. lipnja 2020. što je ujedno jedinstveni događaj u glazbenoj povijesti.

Gotovo da ne postoji glazbenica ili glazbenik koji nisu osupnuti svirepim ubojstvom Gerogea Floyda u Minneapolisu prošlog tjedna i koji to nisu komentirali u medijima i na društvenim mrežama, a na koncu mnogi od njih su sudjelovali i sudjeluju u prosvjedima diljem Amerike, ali i svijeta.

“Stojimo zajedno s crnom zajednicom protiv svih oblika rasizma, netrpeljivosti i nasilja”, poručuje Columbia Records, koja između ostalih objavljuje albume Beyoncé, Pharrella Williamsa, Lil Nas X, Boba Dylana, Brucea Springsteena i Adele.

“Sada, više nego ikad, moramo dići svoj glas kako bismo ukazivali na nepravde oko nas. Po riječima dr. Kinga; dolazi vrijeme kada je tišina izdaja. Kada imate odgovornost podići glas za promjene. To je vrijeme došlo”, nadovezuje se Universal Music Group.

Mnoge američke radijske postaje su najavile kako će prestati s emitiranjem, tj. kako će na njihovim frekvencijama vladati tišina. Groove Radio u tm svjetlu poručuje: “Nema pravde. Nema glazbe.”

Britanska diskografska industrija (BPI) također je najavila kako će u potpunosti u znak solidarnosti sudjelovati u “utorku zamračenja” (Blackout Tuesday).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Idi na Vrh
X