U videospotu za pjesmu ‘Four Out of Five’ Arctic Monkeysi prizvali duh Stanleya Kubricka

Arctic Monkeysi objavili su glazbeni spot za pjesmu ‘Four Out Of Five’, distopijsku poslasticu koja bez problema priziva duh Stanleya Kubricka.

Alex Turner u videospotu za pjesmu ‘Four Out of Five’, (izvor: screenshot YouTube)

U videu za pjesmu s albuma “Tranquility Base Hotel And Casino”, frontman Alex Turner izgleda da gubi vlastiti dodir sa stvarnošću dok prolazi kroz niz lokacija. Intenzivni crveni fleševi trepere dok prolazi kroz hodnike veličanstvene kuće prizivajući uvrnuti užas Kubrickovog kultnog trilera “Shining”.

U drugoj sekvenci, Turner se kreće kroz futurističke ali pomalo zastarjele podzemne postaje povlačeći paralele s distopijskim vibracijama još jednog Kubrickovog klasika, “A Clockwork Orange”.

Iako je videospot u velikoj mjeri usredotočen na Turnera, kasnije mu se pridružuju i ostali članovi benda Nick O’Malley, Jamie Cook i Matt Helders.

Pjesma za sada funkcionira kao nekakav singl albuma, iako je Turner izričito ponovnio da singlova nema, a video je objavljen nakon što su novi album Arctic Monkeysa, puštenog prošli petak, dočekale polarizirajuće kritike.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X