Uđite u svijet zagrebačke kantautorice Wilhelmine Agnes i uživajte u briljantnom američkom art rocku

Wilhemina Agnes ima samo 16 godina i nevjerojatan glazbeni ukus i autorski talent. Iza nje je već jedan autorski studijski album, a sada nam otkriva sjajni singl ‘If There Ever Comes a Day’. Inspiraciju najčešće crpi iz tuđih iskustava, osjećaja i događaja, ali ovoga puta situacija je drugačija.

Wilhelmina Agnes (Foto: Doringo Photography)

„Htjela sam napisati pjesmu koja će objasniti sve ono što osjećam prema glazbi. Koja će dobro pokazati moj odnos s i prema glazbi. U pjesmi, glazbu oslovljavam u ženskom rodu. To je zato što sam htjela pokazati kako ljubav i privrženost mogu biti prema bilo kome i bilo čemu, bez obzira na vrstu, podrijetlo ili u ovom slučaju, spol. Glazba je ono što me provelo kroz neke od najmračnijih dijelova mog života i smatrala sam da joj se mogu odužiti samo onime što znam najbolje, a to je skladanje. Glazbu smatram živom energijom koja može živjeti, osjećati, strujiti, mijenjati vrijeme, svijet, čovjekove odluke i sam tijek ljudskog života”, kaže Wilhelmina koja stoji iza glazbe, teksta i dijela aranžmana (uz Edvina Đerahovića i Tonija Tkaleca), a zanimljivo je kako je odsvirala i akustičnu gitaru i violinu. Tu su još i gostujući glazbenici, Edvin Đerahović na gitari i Danijel Kadijević na bubnjevima.

Ova nevjerojatna zagrebačka kantautorica u pjesmi detaljno opisuje usamljenost, gubitak i strah, ali i lijepa sjećanja, želje i nade.

„Nazvala bih to mojim općenitim unutarnjim stanjem koje se proteže kroz moj svakodnevni život jer je muzika postala sastavni dio mog života, poput hrane. ‘If There Ever Comes a Day’ himna je mojem načinu života, pa tako i svih glazbenika i umjetnika. Pokazuje glazbu kao neodvojivi dio našeg dana, našeg života, i mene kao pojedinca koji ne može jedan dan provesti bez nje”, napominje.

Wilhelmina iznimno pazi i na estetiku pjesme, odnosno vizualnom doživljaju, pa tako ostvaruje suradnju s jednim od najtraženijih redatelja spotova u Hrvatskoj, Dinkom Čvorićem Doringom. Spot povezuje svjetlu i tamnu stranu psihe i naglašava njezino duboko shvaćanje razlika između snova i jave. U spotu se pojavljuju i plesačice koje su pokretima pokazale sve ono što je ova mlada umjetnica htjela poručiti. Spot je sniman u vinil shopu Analogni zvuk i klubu Pločnik.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X