Umrla je Anita Lane, nekadašnja članica grupa The Bad Seeds i The Birthday Party

Glazbenica čiji rad je obilježio grupu The Birthday Party i rane godine The Bad Seedsa Nicka Cavea umrla je u 62. godini, javlja Louden Than War.

Anita Lane (Izvor: Anita Lane / Facebook)

Anite Lane bila je jedne od kreativnih snaga na živahnoj post-punk sceni Melbournea. Iskazala se u grupama The Birthday Party i The Bad Seeds, a zajedno s tadašnjim partnerom Nickom Caveom napisala je pjesme poput “A Dead Song”, “Dead Joe” i “Kiss Me Black”.

Njezin ključni dio rada na toj australskoj sceni nije bio samo u pisanju i izvođenju pjesama već je upravo ona bila ‘osoba za vezu’ s novim glazbenicima i prijateljima u Berlinu i Londonu.

Anita Lane je upoznala Nicka Cavea 1977. godine i par je tada započeo vezu. Cave je bio pjevač novovalne grupe The Boys Next Door, s Mickom Harveyem na gitari, Phill Calvertom na bubnjevima i Tracy Pewom na bas gitari. Do prosinca 1978. Rowland S. Howard pridružio se postavi, a u veljači 1980. The Boys Next Door preimenovani su u The Birthday Party. Lane, Cave i bend se potom sele u London, a kasnije u Berlin.

Napisala je tekst naslovne pjesme “From Her to Eternity” za debitanstski album Nicka Cavea i The Bad Seedsa 1984. godine da bi potom ubrzo napustila grupu.

U svojoj karijeri snimila je i dva solo albuma; “Dirty Pearl” (1993.)  i “Sex O’Clock” (2001.).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X