Umrla je Anita Lane, nekadašnja članica grupa The Bad Seeds i The Birthday Party

Glazbenica čiji rad je obilježio grupu The Birthday Party i rane godine The Bad Seedsa Nicka Cavea umrla je u 62. godini, javlja Louden Than War.

Anita Lane (Izvor: Anita Lane / Facebook)

Anite Lane bila je jedne od kreativnih snaga na živahnoj post-punk sceni Melbournea. Iskazala se u grupama The Birthday Party i The Bad Seeds, a zajedno s tadašnjim partnerom Nickom Caveom napisala je pjesme poput “A Dead Song”, “Dead Joe” i “Kiss Me Black”.

Njezin ključni dio rada na toj australskoj sceni nije bio samo u pisanju i izvođenju pjesama već je upravo ona bila ‘osoba za vezu’ s novim glazbenicima i prijateljima u Berlinu i Londonu.

Anita Lane je upoznala Nicka Cavea 1977. godine i par je tada započeo vezu. Cave je bio pjevač novovalne grupe The Boys Next Door, s Mickom Harveyem na gitari, Phill Calvertom na bubnjevima i Tracy Pewom na bas gitari. Do prosinca 1978. Rowland S. Howard pridružio se postavi, a u veljači 1980. The Boys Next Door preimenovani su u The Birthday Party. Lane, Cave i bend se potom sele u London, a kasnije u Berlin.

Napisala je tekst naslovne pjesme “From Her to Eternity” za debitanstski album Nicka Cavea i The Bad Seedsa 1984. godine da bi potom ubrzo napustila grupu.

U svojoj karijeri snimila je i dva solo albuma; “Dirty Pearl” (1993.)  i “Sex O’Clock” (2001.).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X