Umrla je dvostruka oskarovka Glenda Jackson

Preminula je nakon kraće bolesti u dobi od 87 godina

Glenda Jackson (foto: Wikipedia)

Oskarovka Glenda Jackson umrla je u dobi od 87. godina. U izjavi putem BBC Newsa njezin agent Lionel Larner rekao je da je preminula nakon kratke bolesti.

Jackson je bila engleska glumica i političarka. Bila je jedna od rijetkih umjetnica koja je osvojila trostruku glumačku krunu, osvojivši dvije nagrade Oscar, tri nagrade Emmy i nagradu Tony. Kraljica Elizabeta II. 1978. proglasila ju je zapovjednicom Reda Britanskog Carstva.

Jackson je postala međunarodna zvijezda 1970-ih, osvojivši Oscare za film “Women In Love” iz 1969. i “A “Touch of Class” iz 1973., a slavno je portretirala i kraljicu Elizabetu I. u BBC-evoj drami “Elizabeth R” iz 1971. godine.

Jackson je odustala od glume kako bi se pridružila Donjem domu kao laburistička zastupnica u sjevernom Londonu od 1992. do 2015. godine. Vratila se glumi osvojivši BAFTA-u za svoju povratničku ulogu u TV drami “Elizabeth Is Missing” 2020. godine. Nedavno je završila snimanje filma “The Great Escaper” u kojem je glumila s Michaelom Caineom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X