Umro je Adam Yauch, osnivač Beastie Boysa

Adam Yauch, jedan od osnivača grupe Beastie Boys izgubio je životnu bitku protiv bolesti u 47. godini.

Adam Yauch (Foto: Wikipedia)

Adamova majka Frances potvrdila je za New York Times kako je njen sin preminuo 4. svibnja. Glazbeniku je rak dijagnosticiran 2009. godine kada se podvrgnuo operaciji i kemoterapiji kako bi se izliječio, međutim opaka bolest se vratila.

Adam je zajedno s Michaelom „Mike D“ Diamondom, Adamom „Ad-Rock“ Horovitzom i Michaelom „Mix Master Mike“ Schwartzom osnovao Beastie Boys 1979. godine i od tada je grupa objavila osam studijskih albuma. Beastie Boys se službeno i s razlogom drži za rodonačelinike hip hop scene.

Prošle godine je objavljen hvaljeni album „Hot Sauce Committee Part Two“, a tada je, kad je priupitan o planovima grupe, Ad-Rock izjavio kako je grupa koncertnu turneju stavila na čekanje i daljnje planove podredila Adamovom liječenju. „Čini se OK. Još uvijek prima terapiju i dobro izgleda. Ne idemo na turneju dok se potpuno ne oporavi, što će se sigurno dogoditi“, izjavio je u tom trenutku Ad-Rock za Guardian.

Adam Yauch je bio veganac i prakticirao je budističku vjeru, iz sebe je ostavio suprugu Dechen Wangdu i kćerku Tenzin Losel Yauch, dok će u sjećanju velike većine sigurno ostati upamćen kao član jedne od najzanimljivijih i najutjecajnih grupa hip hop scene s kraja 20. i početka 21. stoljeća.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X