Umro je Dusty Hill, basist i pjevač grupe ZZ Top

‘Nedostajat ćeš mnogo, amigo’, napisali su Billy Gibbons i Frank Beard.

Dusty Hill (Foto: Wikipedia)

ZZ Top basist Dusty Hill, koji je svirao u blues-rock triju preko pedeset godina, umro je u utorak u 73. godini. Smrt je potvrdio njegov agent, ali nije naveden uzrok smrti.

“Tužni smo što nas je napustio naš prijatelj. Dusty Hill umro je u snu u svom domu u Houstonu u Texasu” napisale su njegove dugogodišnje kolege Billy Gibbons i Frank Beard i navele u nastavku: “mi i cijela vojska obožavatelja ZZ Topa, ostali smo uskraćeni za tvoj nepokolebljiv duh, tvoju dobru narav i trajnu predanost pružanju tog snažnog temelja naše grupe. Bit ćemo uvijek spojeni na taj tvoj ‘Blues Shuffle in C’. Nedostajat ćeš mnogo, amigo.”

Hill nije bio originalni basist ZZ Topa, ali pridružio se neposredno prije nego što su 1971. objavili svoj debi LP, Prvi album ZZ Topa, te je ostao ključni dio grupe kroz sve njihove albume i turneje. Kroz cijelo to vrijeme postava je ostala Hill, Gibbons i Beard, što ih čini jednim od najstabilnijih bendova u povijesti rocka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X